Op zoek naar nieuwe markten

DOC verwerkt Rusland in melkprijs september

19 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness

Het handelsboycot van Rusland is nog te vers om effect te hebben op de melkprijs van DOC Kaas over augustus. Pas in september wordt duidelijk wat het met de melkprijs gaat doen. De laatste weken kende de zuivelaar een rustige kaasmarkt.

Over augustus houdt DOC Kaas de melkprijs stabiel als gevolg van een ongewijzigde prijs voor vet (3,46 euro) en een stabiele prijs voor eiwit (6,94 euro). Als gevolg daarvan blijft de melkprijs staan op 36,33 euro per 100 kg melk, bij een jaarleverantie van 500.000 kg melk, bij 4,41 procent vet en 3,47 procent eiwit. Bij een levering van 800.000 kg melk komt de melkprijs uit op 36,85 euro om bij levering van 1,1 miljoen kg melk terecht te komen op 37,14 euro.

"Tot aan de boycot van Rusland voor agrarische producten was de markt voor kaas de afgelopen weken rustig, met een stabiel prijspatroon." Onder druk stond tegelijkertijd de prijs van melkpoeder. Ondanks de onder druk staande prijs van melkpoeder kon de melkprijs gehandhaafd worden. 

"De boycot van zuivelproducten naar Rusland zal naar verwachting een verdere prijsdruk geven. Een belangrijke vraagmarkt valt met deze boycot in ieder geval tijdelijk weg, terwijl de aanvoer van melk onveranderd hoog is. Wij zullen ons maximaal inspannen deze alternatieve afzetmogelijkheden te vinden om de gevolgen van de sancties zo beperkt mogelijk te houden." De effecten van de boycot worden gecorrigeerd in de voorschotprijs van september.   

DOC kaas graf.JPG

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden