Onvoldoende ontslagpremie

Ontslagen directeur eist 2 miljoen van Vion

4 September 2014 - Redactie Boerenbusiness - 4 reacties

Kenaad B. Tewarie, de voormalig financieel directeur van Vion, eist een vergoeding van twee miljoen euro wegens onredelijk ontslag. Dit meldt De Telegraaf.

Tewarie trad op 1 september in dienst als Chief Financial Officer bij Vion Food. Een klein halfjaar later, op 19 februari wees het vleesconcern de financieel directeur alweer de deur. Als officiële reden voor het ontslag voerde Vion ‘een verschil van inzicht over het te voeren beleid’ aan.

De gewezen directeur is naar de rechter gestapt omdat hij recht heeft op zijn salaris en bonussen die hij had ontvangen bij het uitdienen van een vierjarig arbeidscontract. De totaalsom van het salaris en de bonussen is twee miljoen euro.

Benno Friedberg, de advocaat van de ontslagen directeur, zegt dat ‘er een behoorlijk conflict gaande is’. Volgens de rechtbank in Den Bosch moest Tewarie uitsluitend vertrekken omdat de nieuwe algemeen directeur Michiel Herkemij, die in januari 2014 in dienst trad bij Vion, de samenwerking met Tewarie niet zag zitten. Binnen een week na zijn aanstelling zegde Herkemij het vertrouwen in Tewarie op.

Tewarie heeft beslag gelegd bij Vion, waar de rechtbank in Den Bosch al over heeft geoordeeld. In een uitspraak zei de rechter dat ‘de voorzieningenrechter zich niet kan onttrekken aan de indruk dat het bij Vion heeft ontbroken aan regie toen er werd gezocht naar een nieuwe directie’.

Ook is de rechter niet te spreken over de ontslagvergoeding. Contractueel had Tewarie recht op een vergoeding van een half miljoen euro. Vion heeft echter slechts 200.000 euro uitbetaald. ‘Vion had zonder dralen het overeengekomen bedrag van 500.000 euro moeten betalen’, oordeelde de rechter.

Vion verloor de rechtszaak over het beslag omdat verwijten en klachten over de directeur niet werden onderbouwd. Procedures over ontslag gaan verder.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
Salute 4 September 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkensmarkt/artikel/item/10857805/Ontslagen-directeur-eist-2-miljoen-van-Vion]Ontslagen directeur eist 2 miljoen van Vion[/url]
Het wordt steeds duidelijker, dat bij lieden die de carriers maken hebzucht de grootste drijfveer is. Dit geval met deze Kenaad B. Tewarie, de voormalig financieel directeur van Vion, bevestigd wederom mijn stelling.

Het is echter uitermate vreemd, dat iedereen zich mateloos ergert aan dit asociale en hebzuchtige gedrag, maar niemand doet er wat aan. Ook de politiek staat erbij en kijkt ernaar.

Werknemers in de lagere inkomens worden bij niet functioneren zo op straat gezet zonder oprotpremie. Maar Waarom gebeurt dat niet bij werknemers met Topinkomens? Ondanks het feit dat elk mens op papier gelijk is, is dar in de praktijk geen sprake van. Vandaag de dag is er nog steeds rechtsongelijkheid op vele fronten. Dit soort problemen, dan over een stekker of een etiket op een product.
jan4072 4 September 2014
Salute,
Ik ben het helemaal met je eens. Maar ens zal de wal het schip keren. Als je de schiedenis erbij haalt dan zijn we nu ongeveer rond 1880.Één crisis later brak de WO1 uit en weer een crisis later WO2. Het zal nu nog niet gebeuren maar als bij een volgende crisis moet je niet raar opkijken als het dan echt begint te radicaliseren. Begin jaren 80 zaten we zonder olie maar was de crisis toch redelijk snel achter de rug. Als je de crisis nu bekijkt dan is die veel langer en dieper dan 30 jaar terug. Als een volgende crisis nog erger wordt dan is het niet leuk meer. Maar zoals zo vaak de politici die het veroorzaken nemen de vlucht en laten het volk in ellende achter.
hein 5 September 2014
we hebben als boeren alles uit handen gegeven rfc vion for farmers we laten alles besturen met ons geld door dure gasten en wat dacht je van fusies en overnames wederom met boeren geld dan krijg je dit soort dingen we moeten het roer weer zelf in handen nemen .
mari 5 September 2014
Die twaarie heeft groot gelijk ! Als je voor de ruif staat en je kunt flink grazen !!! doen !!
Maar die meneer Huybers naar horen zeggen persoonlijkvriendje van Twaarie Die heeft de ruif vol gekieperd
Geen verstand geen controle op die twaarie heeft geen ruk gespresteerd !
tempo 5 September 2014
oh, gewoon 5 ct minder de roepprijs en alles is zo weer betaalt.

zo gaat dat eenmaal, bij de boeren is het handig te halen,die vinden alles goed.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Varkens

Onzekere markt noopt Vion tot uitstel varkensprijs

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden