Minder combines

Duitse loonwerkers investeren minder

19 September 2014 - Redactie Boerenbusiness

Duitse loonwerkers hebben dit jaar minder geïnvesteerd in nieuwe maaidorsers en balenpersen. Dat meldt brancheorganisatie VDMA. In totaal werden ongeveer 1.850 combines en ruim 2.100 balenpersen verkocht in de periode tot eind augustus. De markt voor nieuwe combines daalde hiermee vijf procent ten opzichte van het vijfjarig gemiddelde. De verkoop van persen ligt wel gelijk met het gemiddelde.

Duitse loonbedrijven kochten in totaal 1.865 nieuwe maaidorsers en 2.144 nieuwe balenpersen tot eind augustus. De daling van vijf procent is opmerkelijk, omdat Duitsland juist een moeizame graanoogst achter de rug heeft. ‘Normaalgesproken is het zo dat, tijdens een moeilijk oogstjaar’, op het laatste moment juist meer in oogsttechniek wordt geïnvesteerd’, zegt Helmut Korthöber, VDMA voorzitter voor de productgroep oogsttechniek.

Volgens Korthöber heeft de sterk dalende gewasprijzen voor tarwe en koolzaad ervoor gezorgd dat loonwerkers minder investeerde. Daarnaast werd een grote oogst verwacht, wat de stemming verder drukte. Ook noemt hij het feit dat nieuwe machines vaak een hogere capaciteit hebben dan voorheen, waardoor minder machines nodig zijn.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden