Expansiestrategie versterken

Hazera bouwt nieuw R&D Station cruciferen

22 September 2014 - Redactie Boerenbusiness

Hazera, het oude Nickerson-Zwaan, is gestart met de eerste fase van de bouw van een nieuw cruciferen onderzoeks- en ontwikkelingsstation in Warmenhuizen (Noord-Holland). Het nieuwe station wordt gebouwd op een 10 hectare groot terrein en zal bestaan uit een modern complex van kassen, kantoren, onderzoekslaboratoria en operationele faciliteiten. 

Met deze investering in faciliteiten voor onderzoek en ontwikkeling meent Hazera haar internationale expansiestrategie in crucifere gewassen (ofwel kruisbloemige gewassen zoals kool, bloemkool en radijs) aanzienlijk te versterken. Het nieuwe station moet een expertisecentrum op het gebied van onderzoek aan cruciferen worden, dat de wereldwijde veredelingsactiviteiten van het bedrijf in deze gewassen gaat ondersteunen. 

De omgeving van Warmenhuizen staat bekend om zijn vruchtbare bodem, die uitermate geschikt is voor de teelt van kool. Warmenhuizen is ook gelegen binnen de grenzen van het Seed Valley-gebied, waardoor het een geschikte locatie is voor de verdere ontwikkeling van de veredelings- en zaad-activiteiten. De afronding van het project is gepland voor eind 2016.

Artist Impression Nieuwbouw Hazera Warmenhuizen (Medium).jpg

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden