Omzetdaling mechanisatie

Case New Holland fabriek gaat zes weken dicht

30 September 2014 - Redactie Boerenbusiness

In het Belgische Zedelgem heeft het management van de Case New Holland fabriek besloten de fabriek voor zes weken te sluiten, zo meldt Mechaman. Dit gebeurt vanaf 26 november. Oorzaak van de sluiting is de situatie in Rusland en Oekraïne wat tot een importban heeft geleid. Hierdoor kan een deel van de machines niet worden afgeleverd. De fabriek produceert voornamelijk maaidorsers. 

Normaal gesproken krijgen de 2.000 mensen die in de fabriek werken twee weken verlof aan het eind van ieder jaar, nu komen er dus vier bij. Ook zodra de productie weer wordt opgestart lijkt het erop dat de fabriek minder machines gaat produceren dan voorheen. Al blijft dit afhankelijk van de situatie in Rusland en Oekraïne.

Oekraïne had 300 machines besteld, waarvan er slechts 150 geleverd konden worden. Ook in Rusland zijn er 50 machines niet geleverd waardoor het tot nu toe al om 200 machines gaat. Echter is dit niet de enige fabriek die onder de situatie leidt. Veel fabrikanten gaan een omzetdaling tegemoet. De kans is aanwezig dat kleine bedrijven worden opgenomen in grote organisaties.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Achtergrond Politiek

Green Deal pijnpunt in gesprekken EU en Oekraïne

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden