Bemestingsplan gericht berekenen

Shit-app van DLV levert 160 euro per hectare op

1 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

DLV brengt een app op de markt waarmee veehouders eenvoudig een bemestingsplan kunnen berekenen, zo meldt Herrold Lammertink, verantwoordelijk voor het onderdeel mest en mineralen bij DLV. De app moet vanaf eind november gratis beschikbaar zijn.

De app moet melkveehouders een eenvoudig overzicht bieden van het bemestingsplan. De steeds scherpere mestnormen maakt het moeilijker om een optimale opbrengst te behalen met globale mestverdeling. De applicatie helpt bij het behalen van een optimale bemestingsgift, voor ieder type perceel en voor iedere snede.

‘Met behulp van de "shit-app" kan iedereen werken met gerichte precisiebemesting en hoog perceelsniveau, wat een opbrengstverhoging van 160 euro per hectare kan opleveren’, zo stelt Herrold Lammertink. Door secuur te bemesten wordt de mineralenstroom efficiënter benut waardoor er met dezelfde hoeveelheid drijfmest en kunstmest meer opbrengst wordt behaald.

Het bemestingsadvies is ontwikkeld op basis van grondonderzoeken van alle percelen en de tool houdt rekening met nawerkingen van drijfmest.

De applicatie is toepasbaar voor ieder type smartphone of tablet. Na het inloggen zijn er maar drie klikken nodig om het bemestingsadvies te verkrijgen. Het systeem onthoudt alle voorafgaande mestgiften per perceel waardoor er een perceelsspecifieke berekening kan worden gemaakt. Het systeem linkt automatisch door naar de site van mijnperceel.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

appDLVmest
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden