Huijbers doet stap terug

Bankier Sipko Schat wordt voorzitter van Vion

2 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness - 5 reacties

Hans Huijbers treedt af als voorzitter van de raad van commissarissen van vleesconcern Vion. Hij doet een stapje terug en wordt vice-voorzitter. Huijbers wordt opgevolgd door Sipko Schat. Schat is vooral bekend als bestuurder van Rabobank, waar hij vorig jaar gedwongen moest aftreden naar het schandaal met de Libor-rente. Rabobank kreeg hiervoor een Europese boete vam 774 miljoen euro.

Huijbers heeft nu meer tijd voor ZLTO en zijn functies binnen LTO Nederland. "We hebben stevige commissarissen kunnen benoemen, elk met een eigen netwerk en expertise waar Vion Food behoefte aan heeft", aldus Hans Huijbers in een verklaring van ZLTO. "Het is een persoonlijke afweging van belangen. Met deze keuze komt tijd vrij voor de doorontwikkeling van ZLTO, mijn taken binnen LTO Nederland en de LTO portefeuille Duurzaam Ondernemen"

Naast Sipko Schat als voorzitter wordt de raad van commissarissen ook aangevuld met Cees van Rijn, voormalig financieel topman van voerconcern Nutreco. Hij krijgt ook de portefeuille financiën, een niet onbelangrijke post vanwege de preciare financiële positie van Vion. Michel Herkemij, de topman van Vion, laat in een verklaring van het bedrijf weten "zeer ingenomen te zijn met de benoemingen." "De bancaire achtergrond van Sipko, met een enorme ervaring in de agrarische sector, en de jarenlange ervaring van Cees in de voedingssector zijn uitermate relevant voor Vion. De benoeming van beide heren sluit naadloos aan bij de afgelopen zomer nieuw ingezette koers.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
5 reacties
Westbrabander 2 Oktober 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10859686/Bankier-Sipko-Schat-wordt-voorzitter-van-Vion]Bankier Sipko Schat wordt voorzitter van Vion[/url]
Onvoorstelbaar, die kerel grossiert gewoon door in baantjes, wie weet hoeveel rente wij teveel hebben betaald door de praktijken van zijn medewerkers
pino 2 Oktober 2014
gewetenloze graaiers zijn het.
Ch. Maes 2 Oktober 2014
Huijbers krijgt meer tijd zegt hij. Maar voor wat. Wat heeft die dan de afgeopen tijd dan gedaan. In ieder geval voor akkerbouw en tuinbouw, nul komma nul.
pino 2 Oktober 2014
bewijs dat rabo nog steeds de baas is bij vion
Kend 2 Oktober 2014
Zulke financiële goochelaars weten zich ook altijd wel weer een plekje te versieren waar ze hun eigen salaris en arbeidsvoorwaarden kunnen regelen. Waarbij dan de Balkenende norm de de absolute armoedegrens schijnt te zijn.
Zo iemand moet geloofwaardigheid uitstralen? Je zou je toch dood generen als bedrijf met zo iemand op zo'n post.
Hoe verrot is het systeem.
uitmelken 2 Oktober 2014
Sipko is een echte Melk de Boer.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden