Nieuwe T serie

Valtra hernieuwt zescilinder voor Tier 4

12 November 2014 - Niels van der Boom

Volgens goed gebruik zwierven al langer ‘spionagefoto’s’ op het internet rond van de nieuwe Valtra T-serie. Een compleet nieuw design met een agressieve neus, die nog het meeste lijkt op een kruising tussen Fendt en Massey Ferguson. En, dat is het ook wel een beetje. Naast een nieuwe motor, die voldoet aan Tier 4 Final emissie eisen, zijn er meer vernieuwingen op de zeskoppige serie.

250

PK

vermogen in het nieuwe topmodel

De 0 tot en met 3 reeks T-serie trekkers van Valtra leken qua ontwerp allemaal veel op elkaar. In de stijl van het Finse merk is de 3 in de typeaanduiding vervangen door een 4. Er zijn zes modellen met vermogens van 155 tot 235 pk. Inclusief boost is dat 170 tot 250 pk. Qua versnellingsbak en uitrustsing heb je vier keuzes: Active, Versu, Hi-Tech en Direct. De eerste drie zijn een schakelbak, de Direct een CVT. De Hi-Tech bak wordt pas op een later moment officieel geïntroduceer. Het topmodel, de T234, is niet met een CVT-transmissie leverbaar.

Meest opvallend is het volledig nieuwe design. Het unieke aan de oude series was zijn motor, die gedeeltelijk voor de vooras hing. Dat is nu verdwenen want de wielbasis is met 20 centimeter verlengd. Die bedraagt nu net geen drie meter, waardoor de gewichtsverdeling onbelast 40-60 bedraagt. Type Active is nieuw in de reeks. Je krijgt dan mechanisch bediende hydrauliekventielen. De versnellingsbak van de Active en Versu is wel gelijk. Een full powershift met vijf groepen die ieder vier trappen hebben. Optioneel zijn tien extra kruipversnellingen.

Aansturing van de schakelautomaat functie is ook anders. Het gaspedaal laat zich nu bedienen zoals bij een CVT-transmissie. Dit houdt in dat de snelheid met het toerental wordt gematched. Vooral bij aftakaswerk is dat een voordeel. Je kunt nu namelijk de snelheid veranderen zonder dat het toerental wordt beïnvloed. Ook nieuw is AutoTraction. Dit zorgt ervoor dat het rempedaal ook je koppelingspedaal bedient. Dat is vooral handig bij voorladerwerk. Twee andere elektronische snufjes die Valtra inbouwde zijn Hydraulic Assistent en Hill Hold. Bij de eerste regelt de trekker zelf zijn toerental wanneer olie wordt afgenomen. Hill Hold is het bekende start-stop systeem, die ervoor zorgt dat je trekker niet van een heuvel rolt. Zo hoef je niet constant de rem ingedrukt te houden.

Valtra gebruikt twee nieuwe Agco power motoren voor de T4 serie. Een zescilinder 6,6 liter, voor de twee kleinste, en 7,4 liter exemplaar in de rest. Die gebruiken een DOC (Diesel Oxidatie Katalysator) en SCR-systeem (AdBlue) om de uitlaatgassen te reinigen. Alle modellen hebben een boost van 15 pk op de motor. Die heet Sigma Power. Een uitvinding van Valtra zelf die veel fabrikanten nu toepassen. Die boost komt vrij bij aftakas- of transportwerk, of in de hoogste twee versnellingen. Type T174 is als enige leverbaar in een Eco Power versie. Je krijgt dan een schakelaar waarmee je het toerental kunt verlagen tot 1.800 toeren terwijl het koppel stijgt. Dat scheelt volgens Valtra 10 procent brandstof en op de T3 serie ook al te krijgen.

De nieuwe vijfstijlen cabine lijkt veel op die van collega-Fendt. Hij heeft vooral meer glasoppervlakte gekregen. In totaal 6,2 m². Verder is hij ruimer (20 centimeter breder) en stiller. De voor- en achterruit zijn verwarmd en de ruitenwisser, die bijna volledig ronddraait, is van Fendt geleend. Verder krijg je af fabriek een achteruitrijcamera en LED-verlichting. Zoals we van Valtra gewend zijn kun je ook voor de Twin Trac achteruitrijinrichting kiezen. Die is nu ook zijwaarts verstelbaar. De draaicirkel bedraagt 5,25 meter. Via Quick Steer kun je de maximale stuuruitslag met de helft van het aantal stuuromwentelingen halen. De vooras is luchtgeveerd.

De trekker weegt leeg 7.300 kg en met maximale belasting 13,5 ton. De hefinrichting tilt achter 9.500 kg. Voor is dat 5.100 kg. Er zijn vijf PTO snelheden mogelijk. 1000 toeren inclusief eco, 540 met eco en een rijsnelheid afhankelijke PTO. De Direct, Versu en Active modellen zijn op dit moment al in productie en worden volgend jaar uitgeleverd. Type Hi-Tech volgt in de herfst van 2015.

Vooral het nieuwe design van de T4 serie valt op. Uniek bij Valtra was altijd de motor, die boven gedeeltelijk voor de vooras hing. Dat is nu niet meer het geval. De wielbasis is net geen drie meter en de gewichtsverdeling 40 60.


De cabine is door Valtra flink onder handen genomen. De armleuning is bij ieder type (Versu, Active, Direct) anders. In totaal is er een glasoppervlakte van 6,2m². De cabine werd 20 centimeter breder en heeft vijf stijlen. Standaard is hij luxe uitgerust met onder andere achteruitrijcameras en verwarmde ruiten.

T serie modellen standaard
vermogen
vermogen met
boost
T144 (was T153) 155 170
T154 (nieuw) 165 180
T174 (was T163) 175 190
T174 Eco (was T173e) 175 190
T194 (was T183) 195 210
T214 (was T215) 215 230
T234 (nieuw) 235 250
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden