Duidelijkheid voor DOC leden

Melkveehouders DOC niet direct welkom bij A-ware

19 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness - 4 reacties

 In de strijd voor de gunst van de melkveehouders van DOC Kaas, waarvan de leden donderdag stemmen over een fusie met het Duitse DMK, komt A-ware dinsdag met een opvallend bericht. Het particulier zuivelconcern laat weten over voldoende melk te beschikken voor haar zuivelfabrieken. Melkveehouders die melk aan A-ware willen leveren, worden op een wachtlijst geplaatst. Ook die van DOC Kaas.

80

procent

van melkbehoefte A-ware ingevuld door melkveehouders

A-ware meldt namelijk dat een groep leden overweegt voor de fusie met DMK te gaan stemmen. Niet doordat zij zoveel heil zien in het verbond met de Duitsers, maar doordat zij bij een fusie handig gebruik kunnen maken van een ontsnappingsclausule in de coöperatievoorwaarden. Zij kunnen dan met een verkorte opzegtermijn het fusiebedrijf verlaten, meldt A-ware in een verklaring.

A-ware wil nu met de mededeling voorkomen dat er bij melkveehouders van DOC Kaas ten onrechte de verwachting bestaat dat zij direct melk aan het zuivelconcern kunnen leveren, laat Klaas de Jong, de chief operational officer van A-ware, in een de verklaring weten. 'We beschikken over voldoende melk voor onze zuivelfabrieken.' A-ware heeft tachtig procent van haar melkbehoefte ingevuld met samenwerkingsverbanden met melkveehouders op de lange en middellange termijn. Voor het resterende deel sluit het bedrijf, afhankelijk van de markt, contracten voor korte tijd af.
 
'We hebben onze melkaanvoer goed op orde en zijn trots dat we vier maanden na de opstart van onze kaasfabriek al boven 80 procent van de maximale productiecapaciteit zitten', laat De Jong weten. A-ware gaat alleen in gesprek met melkveehouders bij haar zuivelfabrieken die goed in de route passen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
g.z. 19 Mei 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/10863775/Melkveehouders-DOC-niet-direct-welkom-bij-A-ware]Melkveehouders DOC niet direct welkom bij A-ware[/url]
broodje aap verhaal !!!
Joep46 19 Mei 2015
Step by step toont A-ware onbedoeld haar ware gezicht.Slechts als het ons past bent u ( tijdelijk) welkom m.u.v. "spotmelk" waarvoor we een vergoeding vragen (...u heeft immers op dat moment geen alternatief en dat komt ons goed uit !)en waarop we torenhoge winst kunnen maken.
Koen 19 Mei 2015
Je weet wel waar het over heb Joep, spijker op de kop
erik 19 Mei 2015
dat is ondernemen heren, het (luie) quotum tijdperk is voorbij. Nu moet er niet gewerkt worden, maar nagedacht
willem 19 Mei 2015
Zou a-ware ook een beetje bang zijn dat de melkprijs bij doc naar normale waarden gaat waardoor a-ware straks fors meer melkgeld aan hun leveranciers moet betalen? Het lukte a-ware zelfs om fc verlies op kaas te laten maken welke zij duur in het buitenland verkochten.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Melk

Topmelkstroom DOC Kaas in lijn met A-ware en RFC

Nieuws melk

DOC Kaas zet tandje bij met voorschotprijs maart

Nieuws melk

DOC Kaas remt af met melkprijsverhoging

Nieuws Melk

DOC Kaas schuift op in Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden