Adempauze voor dialoog

Laatste oproep A-ware tot uitstel stemming DOC

20 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness

A-ware Food Group wil dat het bestuur en directie van DOC Kaas de algemene ledenvergadering donderdag, waar de leden kunnen stemmen over de fusie met het Duitse zuivelconcern DMK, afblaast. In een laatste offensief roept Jan Anker, topman van A-ware, in een open brief op een adempauze in te lassen.

Stemming uitstellen getuigt van sterk bestuurdersschap

Hierin kan DOC Kaas met alle partijen onderhandelen over mogelijke alternatieven, zoals een verbond met A-ware of met Hochwald Foods. Anker schuift hiervoor Aalt Dijkhuizen, boegbeeld van de topsector Agri & Food, naar voren als onafhankelijk mediator. 'U als bestuur heeft dus een ideale onderhandelingspositie in deze cruciale fase', aldus Anker in de brief. Volgens hem getuigt het van 'sterk bestuurdersschap' als het bestuur en directie van DOC Kaas de stemming uitstelt.

Anker verwacht dat 'het mogelijk moet zijn om binnen een paar maanden de voorliggende alternatieven, inclusief harde garanties, uit te werken en ter goedkeuring aan de leden voor te leggen.' Volgens de topman van A-ware is Dijkhuizen geknipt voor de rol om dit traject te begeleiden. 'Hij heeft geen belangen in de zuivel en staat daarmee boven alle betrokken partijen. Ik ben ervan overtuigd dat deze aanpak leidt tot de beste oplossing voor de leden van DOC Kaas die kan rekenen op het grootst mogelijke draagvlak.'

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

DOC Kaas zet tandje bij met voorschotprijs maart

Nieuws melk

DOC Kaas remt af met melkprijsverhoging

Nieuws Melk

DOC Kaas schuift op in Melkprijsvergelijker

Nieuws Melk

DOC Kaas komt vanaf 2024 met klimaattoeslag

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden