Proces zorgvuldig doorlopen

Stemming DOC Kaas over fusie met DMK gaat door

20 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De leden van DOC Kaas stemmen donderdag in Zwolle over de fusie met het Duitse zuivelconcern DMK. Het bestuur en de directie van het coöperatief kaasbedrijf uit Hoogeveen legt een laatste oproep van A-ware om de stemming uit te stellen naast zich neer. In een verklaring meldt DOC Kaas dat de afgelopen maanden een zorgvuldig besluitvormingsproces is doorlopen en dat de keuze nu aan de leden is. 'Zij beslissen', meldt het bestuur.

Het woord is nu aan de leden

Volgens DOC Kaas is in de aanloop naar de keuze voor DMK Group met diverse partijen in de zuivelmarkt gesproken, waaronder A-ware en Hochwald Foods. Op basis van al die gesprekken en de selectiecriteria voor een mogelijke fusiepartner is besloten tot een fusievoorstel met DMK, zo motiveert DOC Kaas.

DMK voldoet daarbij aan twee belangrijke selectiecriteria, vervolgt de kaasmaker. 'Groot en sterk in kaas waardoor we onze strategie kunnen versnellen en een internationaal zuivelconcern met een breed assortiment zuivelproducten, dat leidt tot risicospreiding.' De raad van commissarrissen, de directie en de ledenraad hebben hierover besluitvorming gehad. In 19 ledenbijeenkomsten is het voorstel aan de leden toegelicht en zijn vragen over eventuele alternatieven beantwoord, laat DOC Kaas weten.

'Eind april is tijdens de laatste ronde bijeenkomsten aan de leden gevraagd of ze voldoende zijn geïnformeerd om tot een afgewogen beslissing te kunnen komen over het fusievoorstel met DMK Group. Dat bleek het geval', aldus het bestuur. 'Het woord is nu aan de leden.'

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Joep46 20 Mei 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/10863818/Stemming-DOC-Kaas-over-fusie-met-DMK-gaat-door]Stemming DOC Kaas over fusie met DMK gaat door[/url]
Anders dan bij A-ware hebben DOC leden gelukkig het laatste woord.Je moet er niet aan denken dat ze zich in zouden laten met handelaren waar coöperatief denken en handelen vloeken in de kerk is.Ze zullen hun bestuur dan ook volgen en gezond verstand voorrang geven boven inhoudsloze beloften dan een stel handelaren wat zich nu zeer bedreigd voelt ( dachten immers goedkoop melk te kunnen verwerven van hardwerkende DOC leden).
Chapeau voor bestuur en leden van DOC die hun rug recht houden en niet in de opgezette val trappen.
tuier 20 Mei 2015
Wij hebben de laatste weken al veel verhalen van deze en gene voorbij zien komen. Een ieder heeft zijn zegje kunnen doen. Ik wil de leden morgen heel veel wijsheid toe wensen als ze in Zwolle zijn en moeten gaan stemmen. Ik wil nog een ding kwijt door te zeggen :"Er is meer tussen hemel en aarde dan alleen DMK ".
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
melk & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden