Vakbonden willen antwoord

Dijksma reageert niet op bezwaren stalregistratie

2 Juni 2015 - Redactie Boerenbusiness

Staatssecretaris Sharon Dijksma heeft nog altijd niet gereageerd op de bezwaren tegen verlichte stalregistratie in de Gecombineerde Opgave. De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV), LTO Varkenshouders, de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) en de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) beginnen ongeduldig te worden.

Verplichte stalregistratie is onnodige lasten-verzwaring

De verschillende belangenbehartigende partijen hebben meer dan een maand geleden overleg gehad met Dijksma en tijdens dit overleg zijn de bezwaren tegen verplichte stalregistratie kenbaar gemaakt. De staatssecretaris wil dat veehouders aangeven welke dieren in welke stallen zitten om emissies van de landbouw in kaart te brengen. De belangenbehartigers zien het plan als onnodige lastenverzwaring omdat het veel overlap vertoont met de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS). Ook bestaat de vrees dat de verzamelde gegevens worden misbruikt door organisaties die ageren tegen de veehouderij.

De NVV, LTO, NVP en NMV willen graag antwoord van Dijksma op de bezwaren, want de einddatum voor de Gecombineerde Opgave is in zicht aan het komen. Veehouders hebben van 1 juni tot 15 juni de tijd om in de Gecombineerde Opgave aan te geven welke dieren vergund zijn in welke stallen. Tot op heden heeft de staatssecretaris nog steeds niet inhoudelijk gereageerd op de ingebrachte punten van de belangenbehartigers.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Achtergrond mest

Derogatie beëindigd door druk Timmermans

Achtergrond Stikstofstemming

Omtzigts ministersplannen lonken na landbouwdebat

Achtergrond Stikstofstemming

Lang schaduwregeren geeft irritatie en chagrijn

Achtergrond Stikstofstemming

De missiegerichtheid van gehavend Rutte IV

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden