Vrij stabiele prijzen

Geen korting op brok voor rundveehouders

28 Augustus 2015 - Redactie Boerenbusiness

Met uitzondering van de prijs voor snijmaïskernbrok laten alle andere brokprijzen voor rundvee de laatste maanden een relatief stabiel beeld zien. De grilligheid van de tarwemarkt laat zich hier nog niet gelden, zo blijkt uit de prijzen van het Landbouweconomisch Instituut (LEI).   

21,45

euro

voor standaardbrok

De prijs van standaardbrok A stijgt van juli op augustus van 21,40 naar 21,45 euro per 100 kg. Een minimale plus van 5 cent. Daarmee handhaaft de prijs van krachtvoer zich op het laagste niveau sinds 2010. Doorgaans kan de oogst van tarwe een verdere prijsdaling in gang zetten en dit lijkt ook dit seizoen te gaan gebeuren.

Tegenover de plus voor standaardbrok staat een daling van de prijs van eiwitrijke brok. Deze daalt van 24,65 naar 24,60 euro per 100 kg. Voor de vierde maand op rij blijft de prijs daarmee redelijk stabiel. De prijs van eiwitrijke brok blijft hiermee nipt hangen onder het niveau van 2011.

Onderscheidend is de trend bij snijmaïskernbrok. Die laat namelijk een daling zien. Sinds april laat de prijs van deze brok al een daling zien en dat levert in augustus een prijs op van 33 euro per 100 kg brok.    

Brokprijzen blijven dan wel stabiel, maar liggen duidelijk hoger dan in 2010. Een duidelijk signaal dat de kosten voor melkveehouders door de jaren heen toegenomen zijn. 

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Voer

De rek is uit de daling van mengvoerprijzen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden