Interview leden GRONDig

Fosfaatrecht gevaar voor investering melkquotum

25 September 2015 - Redactie Boerenbusiness - 6 reacties

Investeren in melkquotum leek richting het einde van het melkquotum nog een goed idee, maar nu hangen de fosfaatrechten als een donkere wolk boven deze investeringen. Vooral de generieke korting, waarover gepraat wordt, blijkt een grote punt van zorg, want het houdt in dat ruimte gekocht tijdens het quotumtijdperk weer afgepakt kan worden. Boerenbusiness TV praat met melkveehouders Wijtze Hoogeveen en Anne Schelhaas. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze video? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
6 reacties
intensief 25 September 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/videos/bbtv/video/10865959/Fosfaatrecht-gevaar-voor-investering-melkquotum-]Fosfaatrecht gevaar voor investering melkquotum[/url]
volgens mij klopt er niks van het hele verhaal juist de boeren met grond worden bevoordeeld zij hoeven alleen maar fosfaat rechten te kopen de intensieve moeten grond en fosfaatrechten kopen.
Willy 25 September 2015
Dit is een verhaal van gezond boeren verstand wij gunnen hen deze uitbreiding zei zijn verantwoord bezig en behoudend en geef hen en ons de ruimte om ook ons eigen kracht voer te telen op de grond. Wij teelde voor 2014 tarwe voor eigen krachtvoer en dat is ons af genomen met die 80 procent gras en 20 procent bouwland ook een stomme zet van LTO. Het was ook nog idiaal voor de weide vogels stroken gras ,uitgestelde maai datum gras, mais tarwe altijd wel een plaats voor rust het jongvee gat naar die percelen als de weidevogels vliegen. LTO had al een plan klaar moeten toen superheffing afliep. LTO heeft zich laten domineren door de intensive melkveehouderij daar is het meeste uit gebreid.
Daar zijn de laatste maanden de stallen voor 1 Juli nog vol gepropt vee overal vandaan, zonder te kijken naar dieren welzijn en ziekte insleep.Daar moeten de die fosvaat rechten maar gekort worden maar niet bij de grond gebondenheid, dan komen we ook van het overschot van mest af. De intensieve hollen maar door ze maken graag de kleintjes kapot net als bij de varkenshouderij. Ik en jullie willen toch geen dump put van de intensive melkveehouderij worden. Handelaren en makelaars zijn lachende derde, en daar zijn ook boeren alla van Bakel en Koolen.
oudere boer 25 September 2015
het beste is om die hele derogatie maar te laten varen hebben we
niks met fosfaatrechten te maken kan iedereen zijn eigen weg gaan kan er grootschalige mestverwerking op gang gebracht worden .
Vallei 26 September 2015
Onzin, de investering in melkquotum zorgt juist voor een goede referentie voor de fosfaatrechten. De boeren op het zand zijn al eerder aangepakt met lagere gebuiksnormen (scheelt 100 kg N per ha!!) de 20% mais eis en de verplichte verwerking/aanschaf VVO's. De slachtofferrol is volledig misplaatst.
erik 26 September 2015
en allemaal te danken aan het afknijpen van de akkerbouw
bedankt collega's voor de ondersteuning die jullie al meer als 20 jaar hebben gehad.
Bij mijn volgende aanvraag voor mest hou ik hier heel veel rekening mee.
kort gezegd, los je eigen problemen op en val dan pas de ander4e sectoren er mee lastig
Kooistra 28 September 2015
Deze heren hebben gelijk.
intensief 28 September 2015
investeren in melkquota is juist een goede investering je hebt er koeien voor gehouden en daar krijg je rechten voor dat is toch eerlijk. Als grond het recht geeft om koeien te melken dan mogen de akkerbouwers de meeste koeien houden daar zullen de extensieve het ook niet mee eens zijn. Maar eigenlijk deden de extensieve ook aan akkerbouw gewassen telen voor de verkoop op een gedeelte van hun grond zou toch ook niet eerlijk zijn als ze voor hun grond die ze als akkerbouwer gebruiktte nu koeien mogen gaan houden
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Analyse fosfaatrechten

Fosfaathandel trekt licht aan bij lagere prijzen

Analyse fosfaat

Hogere fosfaatprijzen bij rustige handel

Nieuws stikstof

Boer dwingt publicatie fosfaattoekenning af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden