Business Case

Bedrijfsopvolging zorgvuldig plannen

1 Juni 2016

Al eerder vertelden wij u over de agrarische bedrijfsoverdracht. We hebben u vooral geïnformeerd over de fiscale en bedrijfsmatige aspecten van bedrijfsopvolging, zoals de vrijstelling in de schenk- en erfbelasting en de waardering van het bedrijf.

Daarnaast zijn er verschillende bedrijfsvormen aan de orde geweest en is er aandacht besteed aan een goede maatschapsakte. Om de spreekwoordelijke puntjes op de i te zetten, brengen we graag nog een aantal andere belangrijke zaken onder de aandacht.

Doorgaans wordt er veel tijd besteed aan de voorbereiding van een overdracht van uw bedrijf. De opvolger werkt al mee in het bedrijf en krijgt een winstaandeel. Er wordt nagedacht en gesproken over de toekomst van het bedrijf. Indien een ondernemer onverwacht komt te overlijden, is er nog niet altijd een concreet overnameplan. Het is voor de opvolger én uw erfgenamen dan erg belangrijk wat er wel (en niet) geregeld is.

Whitepaper
In de whitepaper Bedrijfsopvolging zorgvuldig plannen gaan we in op de overnamewaarde, huwelijkse voorwaarden, financiële planning en het belang van een goed testament. Vraag de whitepaper kosteloos aan via deze link.

Advies bij een bedrijfsoverdracht
De adviseurs van acconâ– avm kunnen u op alle gebieden omtrent de bedrijfsoverdracht adviseren. Een overdracht vereist een zorgvuldige planning en heeft veel fiscale, financiële en bedrijfsmatige gevolgen.

Ook als u helemaal niet bezig bent met een bedrijfsoverdracht, kunnen er onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden. In een mensenleven is niet alles te plannen. Wat gebeurt er met uw bedrijf als u onverwacht komt te overlijden?

De Testamentscan
Geen enkele ondernemer staat graag stil bij zijn/haar eigen overlijden. Niet voor niets hebben maar weinigen het echt goed voor elkaar als het op testament en erfbelasting aankomt. Teveel van uw vermogen inleveren bij de fiscus kunt u voorkomen door het nu goed te regelen. Bewust ondernemen is echter ook nadenken over de consequenties van dat overlijden en over de fiscale kanten van het ondernemerschap. In de Testamentscan geven we aan wat er nu geregeld is en wat er verbeterd kan worden. De geconstateerde risico’s worden nader in kaart gebracht. De Testamentscan ontvangt u helder en duidelijk op schrift van onze specialist Estate Planning. De specialist zal desgewenst met u meedenken over het doen van aanpassingen en neemt hiervoor contact op met uw notaris. Lees meer over de Testamentscan. 

Contact
Hebt u vragen omtrent de aspecten van bedrijfsopvolging in uw specifieke situatie? Of hebt u interesse in de Testamentscan? Vraag uw accountmanager van acconâ– avm of mail uw vraag naar vip@acconavm.nl. U kunt tevens gebruikmaken van het adviesformulier. Wij zijn u graag van dienst.

Deze businesscase is powered by:

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden