Gesponsord: Accon avm

Fiscaal voordelig investeren met MIA, Vamil en EIA in 2017

7 April 2017

Ook in 2017 is het weer mogelijk om bij milieuvriendelijke, duurzame of energiebesparende investeringen gebruik te maken van de fiscale regelingen MIA (Milieu-investeringsaftrek), Vamil en EIA.

Ten opzichte van vorig jaar is een aantal mogelijkheden van de lijst verwijderd, maar er is ook een aantal mogelijkheden toegevoegd. De biedt ondernemers een belastingvoordeel bij investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. De Vamil (Willekeurige afschrijvingen Milieu-investeringen) biedt de mogelijkheid om milieuvriendelijke investeringen op een willekeurig moment af te schrijven.

De EIA (Energie-investeringsaftrek) is een fiscale regeling die ondernemers een belastingvoordeel biedt, bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie.

Whitepaper Bedrijfsmiddelen Milieu- en Energielijst Akkerbouw
Voor u als akkerbouwer hebben we de belangrijkste wijzigingen voor 2017 in een whitepaper gezet. Download de whitepaper Bedrijfsmiddelen Akkerbouw Milieu- en Energielijst 2017.

Whitepaper Bedrijfsmiddelen Milieu- en Energielijst Tuinbouw
Bent u actief in de (glas)tuinbouw? We hebben een selectie van bedrijfsmiddelen die interessant zijn voor investeringen in 2017 in een whitepaper gezet. Download de whitepaper Bedrijfsmiddelen Tuinbouw Milieu- en Energielijst 2017.

Whitepaper Bedrijfsmiddelen Milieu- en Energielijst Melkvee
Voor u als melkveehouder hebben we een selectie van mogelijk interessante bedrijfsmiddelen voor 2017 in een whitepaper gezet. Download de whitepaper Bedrijfsmiddelen Melkvee Milieu- en Energielijst 2017.

Whitepaper Bedrijfsmiddelen Milieu- en Energielijst Intensieve veehouderij
Bent u intensieve veehouder? Wij hebben voor u een selectie van mogelijk interessante bedrijfsmiddelen voor 2017 in een whitepaper gezet. Download de whitepaper Bedrijfsmiddelen Intensieve veehouderij Milieu- en Energielijst 2017.

Aanmeldtermijn en ondersteuning
Voor alle investeringen geldt een aanmeldtermijn van drie maanden na het aangaan van de investeringsverplichting. De adviseurs van acconâ– avm kunnen u bij de aanvraag van MIA, Vamil en EIA ondersteunen. Kijk op onze website voor een kantoor bij u in de buurt.

Wilt u maandelijks op de hoogte gehouden worden over onderwerpen die u als agrarisch ondernemer aangaan? Meld u dan aan voor de nieuwsbrieven van acconâ– avm adviseurs en accountants via het aanmeldformulier.

Deze businesscase is powered by:

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden