Gesponsord: accon■avm

Subsidieregeling SDE: tweede openstelling 2017

25 September 2017

Van 3 oktober tot en met 26 oktober wordt de tweede ronde van de subsidieregeling SDE+ 2017 geopend. Deze is ter stimulering van de productie van duurzame energie.

De regeling is bestemd voor bedrijven, instellingen en non-profitinstellingen. De SDE+-regeling wordt opengesteld voor de productie van:

  • hernieuwbare elektriciteit;
  • hernieuwbaar gas;
  • hernieuwbare warmte;
  • of een combinatie van hernieuwbare warmte en elektriciteit (WKK).

Subsidiebedrag
De SDE-subsidie bestaat uit een basisbedrag per opgewekte eenheid energie (kWh). Op het basisbedrag wordt een correctiebedrag per eenheid energie in mindering gebracht. Het correctiebedrag is gebaseerd op de daadwerkelijke energieprijs en wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld (voorlopig en definitief).

Regeling wordt in 3 fasen opengesteld

Fases SDE-regeling
De SDE-regeling wordt in het najaar in 3 fasen opengesteld. Het subsidiebudget van €6 miljard wordt in de eerste fase ter beschikking gesteld. Indien na de eerste fase budget resteert, volgt openstelling van de tweede fase. Indien het budget in de eerste fase is overschreden volgt er geen openstelling van de tweede fase.

Whitepaper
Wilt u de informatie over de SDE-regeling 2017 als PDF ontvangen? Vraag dan kosteloos de whitepaper aan. Lees verder op de website van acconâ– avm

Contact
De regeling is te complex om per investeringscategorie een uitgebreide omschrijving te vermelden van de subsidiebedragen. Indien u investeringsplannen hebt in apparatuur voor opwekking van duurzame energie en u wilt weten of u in aanmerking komt voor de SDE-regeling, maak dan gebruik van het adviesformulier op de website van acconâ– avm.

Wilt u maandelijks op de hoogte gehouden worden over onderwerpen die u als agrarisch ondernemer aangaan? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van acconâ– avm adviseurs en accountants via het aanmeldformulier. Volg ons daarnaast ook op Twitter, LinkedIn of Facebook en blijf op de hoogte!

Deze businesscase is powered by:

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden