Gesponsord: accon■avm

Btw-landbouwregeling: laat je niet kisten!

30 Oktober 2017

De grotere landbouwers zijn veelal voorbereid, maar kleinere boeren, veehandelaren en paardenhouders zien door alle bijkomende administratieve bomen vaak het bos niet meer. De afschaffing van de btw-landbouwregeling per 1 januari 2018 doet veel stof opwaaien.

Toch zijn er ook manieren om de afschaffing voor jezelf als agrarisch ondernemer makkelijker te maken. René de Visser, directeur Belastingadvies bij Accon avm, legt het uit in zijn blog.

Kleine ondernemer is administratielasten al jaren beu
Al langer verliezen kleinere agrariërs het plezier in ondernemen door de extra administratieve lasten. Toen in 1968 de Wet op de omzetbelasting geïntroduceerd werd, zorgde de administratieve rompslomp ervoor dat veel ondernemers besloten te stoppen met hun onderneming. En niet geheel onbegrijpelijk: als agrariër wil je doen waar je goed in bent. 

Een vergelijkbare situatie herhaalt zich momenteel. In 2018 gaat de overheid de laatste boeren die nog niet in de btw zitten, verplichten mee te doen in de btw-regeling. Voornamelijk voor kleinere boeren en paardenhouders is deze regeling de administratieve druppel die de emmer doet overlopen.

De afschaffing van de landbouwregeling hoeft geen enkele reden te zijn om het plezier in ondernemen te verliezen; er is namelijk een manier om onder de btw-verplichting uit te komen.

Lees verder op de website van acconâ– avm

Contact
Meer informatie of advies over de kleineondernemersregeling en wat de afschaffing van de landbouwregeling voor jouw onderneming betekent? René de Visser helpt je graag verder! Maak gebruik van ons contactformulier.

Wilt u maandelijks op de hoogte gehouden worden over onderwerpen die u als agrarisch ondernemer aangaan? Meld u dan aan voor de nieuwsbrieven van acconâ– avm adviseurs en accountants via het aanmeldformulier.

Deze businesscase is powered by:

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden