Producten

Nieuwe editie online nieuwsbrief akkerbouw gepubliceerd

Nieuwsbrief in het teken van Royal MH in aardappelen

In aanvulling op onze gewaskoeriers brengen wij regelmatig een digitale nieuwsbrief uit. Deze nieuwsbrief bevat nieuws, reportages en achtergronden over actuele ziekten en plagen in de akkerbouw. Deze keer staat de online nieuwsbrief helemaal in het teken van Royal MH in aardappelen.

  • Voor akkerbouwer Engelbert Knibbe in Abbenes (N-H) is de huisverkoop van aardappelen een belangrijke bron van inkomsten. ,,Klanten komen hier voor topkwaliteit aardappelen. En daar hoort bij dat ze zo lang mogelijk kiemvrij blijven. Royal MH legt daar een prima basis voor'', zegt hij. Lees verder over zijn ervaringen met het middel: 'Prima kiemremming met Royal MH'.

  • ,,Na drie seizoenen hebben we het gebruik van Royal MH aardig goed in de vingers. We weten nu redelijk goed hoe en wanneer we het in moeten zetten en ook hoe het zich tijdens de bewaarperiode gedraagt. Je kunt dus wel zeggen dat Royal MH onderhand een vaste waarde is geworden bij de bewaring van tafelaardappelen'', zegt Ton Kempenaar, directeur landbouwbedrijf bij Aeres Praktijkcentrum in Dronten. Royal MH legt de basis voor een goede kiemremming.

  • Een gewasbehandeling met Royal MH remt de kieming van de geoogste aardappelen, waardoor gewichts- en kwaliteitsverlies in de bewaring wordt voorkomen. Maar het middel heeft nog meer interessante eigenschappen. Een overzicht.