Business Case

Doorworteling groenbemester bepaalt het succes

12 Juli 2016

Een geslaagde groenbemesterteelt na de oogst is erg goed voor de bodemstructuur. De oppervlakkige en diepere wortels doorbreken verdichte lagen die zijn ontstaan en creëren ruimte voor lucht, vocht en bodemleven. De hoeveelheid en diepte van doorworteling verschilt wel behoorlijk per groenbemester!

Kampioen in bewortelingsdiepte is bladrammenas. Bovenin de grond groeit een dikke penwortel, die veel ruimte creëert en oppervlakkige verdichting openbreekt. De fijne haarwortels gaan wel tot 2 meter de grond in. Hierdoor legt bladrammenas ook uit de diepere lagen veel mineralen vast, die ten goede komen aan de hoofdteelt.

Intensieve doorworteling zorgt voor een optimale mineralenvastlegging

Intensieve doorworteling zorgt dus niet alleen voor een luchtige, open structuur, maar ook voor een optimale mineralenvastlegging. Een fors wortelpakket levert hiernaast veel effectieve organische stof op en zorgt dat de bodem in het voorjaar sneller opdroogt en opwarmt. Baseer de groenbemesterkeuze dus niet alleen op de bovengrondse, maar zeker ook op de ondergrondse ontwikkeling! 

Bekijk hier de aanbevolen groenbemesters voor dit seizoen  >>

Deze businesscase is powered by:

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden