Business Case

Tips voor een geslaagde groenbemester

25 Juli 2016

Zoals bekend is een groenbemester een investering in de bodem: een geslaagde groenbemester levert organische stof, een betere structuur, behoud van mineralen en eventueel bestrijding van schadelijke aaltjes. Om tot een geslaagde groenbemester te komen, verdient de teelt wel wat aandacht.

Mengselkeuze
Stem het groenbemestingsgewas goed af op het perceel en op de teeltdoelen: wil je alleen organische stof aanvoeren, of ook meteen schadelijke aaltjes voorkomen en/of bestrijden?

Ga bij groenbemestermengsels goed na welke soorten erin zitten en of deze schadeiljke aaltjes aantrekken en vermeerderen. Lees daar meer over >>

Bodemstructuur
Zoals bij elke teelt is de structuur van de bodem belangrijk. Bij de oogst van graan, uien en aardappelen ligt bodemverdichting altijd op de loer. Rijd daarom zo weinig mogelijk met volle wagens over het veld en haksel het stro bij voorkeur. Berijding met zware machines leidt al snel tot bodemverdichting, waardoor het volggewas moeilijker kan wortelen.

Bodembewerking en inzaai
Besteed voldoende aandacht aan het zaaibed, zodat de groenbemester een goede start kan maken. Werk de grond voldoende diep los, zeker de rijsporen. Zaai de groenbemester zodra het land vrijkomt voor een voldoende lange groeiperiode.

Bemesting
Geef de groenbemester bij voorkeur een kleine startgift N mee, zodat het gewas goed weg kan groeien. Als de bodembewerking en inzaai nauwkeurig zijn gebeurd, volstaat een kleine gift van zo’n 50 tot 70 kg N voor een geslaagd gewas.

Meer weten over groenbemesting? Bekijk ons assortiment, schrijf u in voor onze nieuwsbrief of neem vrijblijvend contact met ons op.

Deze businesscase is powered by:

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden