Business Case

Voorkom aaltjesproblemen door groen-bemesterkeuze

8 Augustus 2016

Groenbemesters zijn inmiddels een vast onderdeel in menig bouwplan. Zorg dat je niet de fout in gaat met ongewenste aaltjesvermeerdering door een onjuiste groenbemesterkeuze!

Op percelen waar je schadelijke aaltjes verwacht of schade hebt geconstateerd, is het aan te bevelen grondmonsters te nemen. Als het gaat om aaltjesvermeerdering zijn drie categorieën te onderscheiden: waardplant = vermeerdering, geen waardplant = natuurlijke afbraak en resistent = actieve bestrijding. Meer informatie is te vinden op www.aaltjesschema.nl

Bladrammenas
Bladrammenas is geen waardplant voor M. Chitwoodi (maiswortelknobbelaaltje) en resistent voor het bietencysteaaltje. Doublet is als enige bladrammenas resistent tegen M. Chitwoodi én BCA-1 tegen bietencysteaaltjes, en zorgt dus voor de hoogste afname van deze aaltjes. Bladrammenas vermeerdert echter P. penetrans (wortellesie-aaltje).

Japanse haver is geen waardplant voor P. penetrans, maar wel voor M. Chitwoodi. Gele mosterd is een waardplant voor bietencysteaaltjes.

GreenCover mengsels
Bij groenbemestermengsels is het extra opletten geblazen. In mengsels met veel verschillende soorten is het risico op aaltjesvermeerdering groot. Lees hier meer over. De GreenCover mengsels zijn daarom specifiek samengesteld uit componenten die elkaar versterken, zodat er geen risico is op ongewenste aaltjesvermeerderingen. 

Deze businesscase is powered by:

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden