Gesponsord: Limagrain

Krappe normen vragen slimme oplossingen

27 December 2017

Maïs kan in enkele maanden een enorme groei realiseren. Dit valt of staat met de beschikbaarheid van voldoende nutriënten. Onder de huidige bemestingsnormen groeit de uitdaging om voldoende aanvoer veilig te stellen.

Door efficiënter te bemesten en door rijenbemesting hebben we al grote stappen gemaakt, maar er is nog meer nodig om het teeltrendement veilig te stellen. LG heeft de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar mechanismen, om zodoende in de bodem aanwezige nutriënten beschikbaar te maken voor de maïsplant.

Meer haarwortels en opname
Dit seizoen introduceren we de oplossing, in de vorm van de biostimulerende zaadcoating Starcover TSSV2. Onder invloed van een groeiversterker (cyamopsis psoralioides) ontstaat een heel dicht en verfijnd netwerk van haarwortels en daarmee een veel groter bodemvolume.

Rhizosfeer-bacteriën (bacillus amyloliquefaciens) in de coating vermenigvuldigen zich vervolgens op de haarwortels en gaan een symbiose aan. Daar komen stoffen bij vrij die onder andere bodemfosfaat oplossen, waarna het opneembaar is voor de plant. Dat leidt tot een 5% hogere ds-opbrengst per hectare.

Unieke coating
Uiteraard zijn biostimulanten niet nieuw, maar de toepassing via een zaadcoating is dat wel. LG is erin geslaagd om via een vernuftig procedé alle bestanddelen in precies de juiste dosering om het zaad aan te brengen. Dit is veel effectiever en goedkoper dan volvelds toedienen via vloeibare mest en onderwerken voor het zaaien.

De voordelen van STARCOVER TSSV2

  • Snellere start
  • Aanzienlijk méér (haar)wortelgroei
  • Vitale, weerbare maïsplanten
  • Stressbestendiger gewas
  • Betere toegang tot vocht, nutriënten en bodemfosfaat

In proef- en praktijkpercelen is afgelopen jaren intensief onderzoek gedaan naar de meerwaarde van Starcover TSSV2. Op alle fronten gaf de gecoate maïs aantoonbaar hogere opbrengsten, die onder stressvolle groeiomstandigheden nog verder kunnen oplopen.

Meer weten?
- Lees hier hoe STARCOVER TSSV2 precies werkt

Neem contact op met je LG ruwvoerspecialist

Deze businesscase is powered by:

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden