Aangeboden door Limagrain

'Multiresistente bladrammenas preventief'

9 Juli 2018

Tonis Boot teelt in het Zeeuwse Kruiningen aardappelen, plantuien, cichorei, suikerbieten, zomergerst en wintertarwe. De akkerbouwer is erg zuinig op zijn grond. "Na alle vroege gewassen komt een groenbemester. Ik zet in op multiresistente bladrammenas Doublet PLUS om aaltjesproblemen te voorkomen."

Zijn grond varieert van 12% tot 30% afslibbaar. "Op zich dus een aaltjesgevoelige grond", geeft Tonis aan. Hij heeft zich goed verdiept in de materie. "Uit onze bodemmonsters blijken geen grote aaltjesproblemen, maar er zitten bijvoorbeeld wel wat chitwoodi-aaltjes. We moeten dus zorgen dat we die goed onder controle houden en vermeerdering voorkomen."

Multiresistente bladrammenas
De groenbemesterkeuze valt daarbij op multiresistente bladrammenas. "We zaaien al 20 jaar bladrammenas. Vóór de aardappelen en suikerbieten komt bladrammenas Doublet PLUS, omdat die naast bietencysteaaltjes ook goed werkt tegen M. chitwoodi en tabaksratelvirus. Daarnaast bewortelt hij de grond heel mooi en intensief."

Bij de graanoogst wordt het stro verhakseld, vervolgens komt er drijfmest op en zaait Tonis de bladrammenas in. In het najaar wordt hij op de zwaardere percelen geklepeld en ondergeploegd, de lichtere grond gaat groen de winter door. "Op deze manier houden we onze grond in conditie en voorkomen we problemen met schadelijke aaltjes."

Bekijk de kenmerken van LG Doublet PLUS

Bekijk alle aanbevolen groenbemesters voor 2018

Deze businesscase is powered by:

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden