Aangeboden door Limagrain

De hoogst renderende tarwerassen voor 2019

13 September 2018

Een weloverwogen rassenkeuze is de eerste belangrijke factor in een geslaagde tarweteelt in 2019. Kies uit het rassenaanbod van je collecteur die rassen die optimaal passen bij je grond en teeltdoel.

Hieronder zijn enkele toprassen voor komend seizoen uitgelicht. Uiteraard zijn er nog vele andere rassen beschikbaar. Raadpleeg je zaaizaadleverancier of bekijk ons complete assortiment.

Baktarwe: kies voor kwaliteit
Bij baktarwerassen gaat het vooral om het aanleveren van kwaliteit. Rgt Reform is dé standaard in bakkwaliteit: deze meest gezaaide baktarwe van Nederland staat nu voor het vierde jaar op rij op de 'Aanbevelende Rassenlijst' met de allerhoogste cijfers voor broodkwaliteit (8,0) en deegkwaliteit (9,5). Rgt Reform laat in de praktijk tevens stabiel goede opbrengsten en hoge hectolitergewichten zien.

Voertarwe: gezonde rassen met opbrengstpotentie
Kies bij voertarwe met name voor stevige, gezonde rassen, die met minimale input goede korrelopbrengsten realiseren. Het ras Henrik is om precies die reden al jaren een vaste waarde in menig bouwplan: zeer betrouwbaar in gezondheid, stevigheid én opbrengst, en ook nog vroeg rijp.

Nieuw in dit segment zijn de Diantha, die in het Noordelijk teeltgebied uitblinkt in opbrengst, en Racoon, vorig jaar opgenomen op de Rassenlijst. Racoon is een echt low-input ras: in de proeven zonder ziektebestrijding noteert het veruit de hoogste korrelopbrengsten (gemiddeld 106). Racoon staat daarmee garant voor het hoogst mogelijke rendement uit de teelt van voertarwe.

Selecteer gemakkelijk jouw rassen met onze online keuzetool.

Deze businesscase is powered by:

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden