Na de inzaai worden de velden intensief beoordeeld op kenmerken als o.a. beginontwikkeling, vroegheid bloei, stevigheid en ziekteresistenties.
Vlak voor de oogst worden de velden nog een laatste keer beoordeeld op diverse ziekten en legering. Vervolgens kan de proefveldhakselaar aan de slag.
Middels online NIR technologie wordt de mais direct geanalyseerd op de diverse voederwaarde- en kwaliteitsparameters. Al deze data komt direct bij de veredelaars binnen.
Dankzij de online NIR kunnen er vele malen meer veldjes geoogst worden dan voorheen, toen van elk veldje een monster naar het lab moest. Hierdoor kunnen er meer hybriden beproefd worden en zijn de resultaten eerder beschikbaar.
De oogstgegevens van al de proefvelden vormen samen met de waarnemingen tijdens het seizoen de basis waarop de veredelaars besluiten welke hybriden goed genoeg zijn om mee verder te gaan.

Business Case

Maïs proefveldoogst in beeld

25 Oktober 2016

Met twee hakselploegen reisde het maisveredelingsteam van LG de voorbije maand door Noordwest Europa voor de proefveldoogst. In dit snijmais-kweekprogramma wordt vanuit het Zeeuwse Rilland een proefveldnetwerk gebruikt met velden in Nederland, België, Engeland, Duitsland en Denemarken. Hier worden de mogelijke nieuwe snijmaisrassen van de toekomst in deze klimaatzone beproefd en intensief gescreend. 

Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden