Met biobrandstoffabriek

Oud-Philipsman Pieper gaat boeren in Oekraïne

13 December 2017 - Niels van der Boom

Roel Pieper, ex-topman bij Philips, stapt in de landbouw. Onder de naam Agri Cooperative Europe (ACE) start hij een biobrandstoffenfabriek in Oekraïne. De ICT-specialist gaat ook in precisielandbouw investeren.

Voormalig Philips-bestuurder Roel Pieper meldt dat hij een biobrandstoffenfabriek in Oekraïne op gaat zetten, schrijft het AD. In de fabriek wordt maïs verwerkt tot ethanol. Ook wil de ICT-ondernemer nieuwe 'slimme' landbouwtechnieken in het land introduceren.

Ene onderneming succesvoller dan de andere

Oekraïense ervaring
De afgelopen jaren hield de ex-topman zich bezig met ultralightvliegtuigjes, spraaktechnologie, navigatie en rekeningrijden. Het ene project was succesvoller dan het andere. De nieuwste uitdaging is hem niet vreemd. Zo'n 3 jaar terug kocht hij onderdelen van BRSM-Nafta. Een Oekraïense keten van benzinestations.

Het bedrijf raakte later in opspraak vanwege corruptie, belastingfraude en een grote brand in een oliedepot. "Oekraïne is een moeilijk land, maar heeft ook veel kansen", zegt Pieper tegen zakenblad Quote. Deze kansen wil hij nu in de landbouw aanpakken. ACE is een partnerschap aangegaan om corruptie te bestrijden.

Saneren en herstructureren
Pieper is al zijn leven lang actief in de ICT. Hij heeft een reputatie als saneerder en herstructureerder, omdat hij noodlijdende bedrijven er weer bovenop hielp. In Amerika werd Pieper bekend als medebestuurder van computergigant Compaq. Na zijn terugkeer uit de VS in 1998, belandde hij bij Philips. Die functie bekleedde hij tot mei 1999. Sinds die tijd investeerde hij in verschillende IT-ondernemingen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Achtergrond Politiek

Green Deal pijnpunt in gesprekken EU en Oekraïne

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden