Nieuws Handelsoorlog

'Handelsbeleid EU is net zo erg als dat van China'

4 Juli 2018 - Redactie Boerenbusiness

"Het handelsbeleid van de Europese Unie (EU) is wellicht even erg als dat van China", zo verklaart de Amerikaanse president Donald Trump in een interview met de nieuwszender Fox News. Dat meldt Business Insider.

President Trump verdedigde tijdens het interview zijn beslissing om Amerikaanse handelspartners importheffingen op staal en aluminium te laten betalen. Hij maakte tevens duidelijk waarom ook de EU sinds 1 juni die tarieven moet betalen, hoewel de Europese landen aanvankelijk nog uitstel hadden gekregen. "De EU is wellicht even erg als China, alleen is ze kleiner", zo zei Trump.

"Het is vreselijk wat ze ons aandoen. Zij sturen hun Mercedessen hierheen, maar wij kunnen onze auto’s niet naar hen sturen. Ze willen onze landbouwproducten niet kopen, want ze beschermen hun boeren. De Europeanen hadden vorig jaar een handelsoverschot van $151 miljard", vervolgde de president. "En bovendien betalen we een fortuin aan de NAVO om hen te beschermen."

Trump houdt wel van Europa
"We houden allemaal erg veel van de Europese landen", klonk het nog. "Echter, ze behandelen ons zeer slecht. Ze zijn zeer onrechtvaardig met ons omgegaan." De Amerikaanse president merkte verder op dat hij persoonlijk niets tegen de EU heeft. "Ik hou van de EU, ik ben er vaak geweest. Mijn ouders zijn in de EU geboren." 

Feitelijk is dit echter niet correct, zo signaleert het Duitse blad 'Der Spiegel' op zijn site. Trumps vader Fred werd namelijk in 1905 in New York geboren. Zijn moeder Mary werd in 1912 in Schotland geboren. Op dat moment bestond de Europese Unie nog niet.

Lees meer op Business Insider:
Trumps handelsoorlog wakkert ook gemor in eigen land aan
Trump plotseling stuk minder vriendelijk tegen Kim
Trump denkt dat dreigen en intimideren 'deals' oplevert

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden