Shutterstock

Nieuws Jonge Landbouwers

Ook subsidie voor jonge boer in Noord-Holland

15 November 2019 - Kimberly Bakker

Eerder publiceerde de provincie Groningen het bedrag voor de regeling Jonge Landbouwers en deze week is het de beurt aan Noord-Holland. De provincie stelt €280.000 beschikbaar voor jonge boeren die willen investeren in verduurzaming van hun bedrijf.

De subsidieregeling wordt in Noord-Holland, net zoals in Groningen, voor de vijfde keer geopend. Dit jaar bedraagt het totaalbedrag €280.000. Met deze subsidie kunnen boeren onder de 40 jaar investeren in modernere en duurzamere installaties en machines. De eis is wel dat de investering die gedaan wordt, bij moet dragen aan het milieu, klimaat, dierenwelzijn, volksgezondheid, de landschappelijke kwaliteit of biodiversiteit.

Investering vanuit Europa
De regeling Jonge Landbouwers is een onderdeel van het Europese Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP). De provincie stelt de subsidie beschikbaar en de Europese Unie verdubbelt dit bedrag. De regeling is dit keer geopend van 2 december 2019 tot 7 februari 2020.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden