ingehogenbijl Shutterstock.com

Nieuws Stikstof

Landbouw Collectief: Schouten zet ons buitenspel

8 December 2019 - Redactie Boerenbusiness - 46 reacties

Het Landbouw Collectief voelt zich door landbouwminister Carola Schouten buitenspel gezet in het overleg over de stikstofmaatregelen. Het verbond van boerenorganisaties schrijft dit zondag in een verklaring. Schouten timmert volgens het collectief doodleuk wet- en regelgeving in elkaar, zonder dat boeren hierin zijn gekend. 'Terwijl de boeren straks wel de gewenste stikstofreductie mogen leveren.'

Het Landbouw Collectief meldt dat sinds afgelopen maandag 3 december er geen overleg meer is geweest tussen de boeren en minister Schouten. Terwijl afgelopen week wel, zo benadrukt het collectief, een Spoedwet Stikstof is aangenomen in de Tweede Kamer met daarin maatregelen die de sector tot in detail raken. Ook heeft het Rijk met de provincies herziene stikstofregels opgesteld, waarover de Gedeputeerde Staten van de 12 provincies deze week over beslissen.

Extern salderen
En ook heeft minister Schouten in een Kamerbrief van 4 december aangekondigd een besluiten te nemen over extern salderen, waarbij productierechten van veebedrijven kunnen worden ingenomen. 'Allemaal zonder enige vorm van overleg met boeren', zo schrijft het collectief. Deze houding van de bewindsvrouw steekt de boerenorganisaties nog meer, doordat Schouten in de media de laatste dagen zelf heeft aangegeven 'in gesprek te zijn' met het Landbouw Collectief.

Het collectief vestigt de hoop nog op een aangenomen motie van de Kamerleden Jaco Geurts (CDA ) en Mark Harbers (VVD) in de Tweede Kamer, waarin het parlement erop aandringt dat de minister het stikstofplan van het Landbouw Collectief serieus in overweging neemt. Het collectief begrijpt dat door de huidige politieke zetten de 'boeren het zat zijn en niet langer willen worden genegeerd.' Daarmee refereert de groep vast en zeker aan de grootschalige actie die Farmers Defence Force aan het organiseren is.

Boerenplan gebruiken
Het Landbouw Collectief roept de minister daarom nogmaals op het boerenplan ‘Uit de gecreëerde stikstof impasse’ als uitgangspunt te gebruiken voor een stikstofakkoord. 'Het boerenplan reduceert fors meer stikstof dan dat van de minister en creëert al op korte termijn voldoende ruimte voor de invoering van een hogere drempelwaarde. Met het plan kan ook de woningbouw jaren vooruit. Dit alles zonder dat de sector op slot wordt gezet en het voortbestaan van boerenbedrijven onnodig wordt bedreigd.'

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
46 reacties
Bob 8 December 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10884956/landbouw-collectief-schouten-zet-ons-buitenspel]Landbouw Collectief: Schouten zet ons buitenspel[/url]
Dat wordt dus distributie blokkeren,en zorgen dat al ons voedsel bestemd is voor export.( varkens kunnen mooi naar China).
Zorgen voor een schrale kerst.
Ook grens dicht gooien voor invoer.
Bart 8 December 2019
Het wordt tijd dat er op Europees niveau de hele voedsel voorziening wordt platgelegd,dan komen die parlementsleden er een keer achter waar het voedsel vandaan komt.
Abonnee
Boer Jan 8 December 2019
Naar mijn idee zal de overheid proberen de boeren acties die broodnodig zijn om dit wanbeleid te stoppen dusdanig gaan framen dat het draagvlak van de burgers weg loopt.
Het hele stikstof en pfas gebeuren is een mooie afleiding van wat er eigenlijk speelt, economische teruggang, massamigratie en ontwaarding van geld/eigendommen en pensioenen.
Het is de vraag of en wanneer de burgers dit zelf gaan inzien, en ook gaan opstaan, in frankrijk gaan de mensen al een jaar lang elke zaterdag de straat op.
Wij krijgen dit nooit op het journaal, want niet het juiste nieuws in ogen van onze staatsomroep.
Hans 8 December 2019
Bart, met je eens.
Naast de nationale druk opvoeren, zullen de Europese boeren Brussel moeten platleggen voor onbepaalde tijd.
"Men" wil meer Brussel, "men" kan meer (boeren in) Brussel krijgen.
Sjaak 8 December 2019
Dicht alles ook grenzen alles plat ook melkfabrieken en distributie centra alles
henk 8 December 2019
ik dacht altijd dat met "boerenverstand" zoiets als realiteitszin werd bedoeld, maar daar zit ik blijkbaar helemaal naast. Je leest toch vooral veel emotioneel geroeptoeter nu de rechter heeft ingegrepen bij een veel te lang wegkijkende overheid. Het stikstofprobleem is reeel boeren., nog los van de overige ellende die de industriele landbouw heeft voortgebracht. Men kan protesteren zoveel.men wil, maar de realiteit verandert er niet door!
Frank 8 December 2019
Juist Henk, allemaal boeren die niet inzien dat er een serieus probleem is in de agrarische sector dat niet langer meer ontkent kan worden. En als je als boer wat beter opgelet had kon je het al jaren aan zien komen. Maar ja, door het cda de hand boven de kop gehouden. En nu zitten jullie met de gebakken peren.
Dan maar alles blokkeren. Stelletje onnozelen!
Abonnee
ome henk 8 December 2019
Nou Henk en Frank, hoe moet het dan wel volgens jullie. Doe het eens voor.
Harrie 8 December 2019
We worden gewoon voor de gek gehouden door de onnozel aren in den haag we hebben een landkaart gezien van Europa in geheel Europa is nergens een stikstofprobleem te zien. Behalve in Nederland daar zijn allemaal rode stippen te zien in de rest van Europa nergens hier lopen alleen klimaatidioten in de 2de kamer klaver jetten en die trut van de dierenpartij maar de slimme Nederlanders trappen er weer in pffff
Joris 8 December 2019
Ik zou graag een reactie van LTO willen horen. Is het hierboven gepubliceerde bericht de mening van het gehele collectie of is dit opgelegd door de FDF? Deze laatst genoemde wordt niet door de gehele sector als een positief gezien!
Harrie 8 December 2019
Daarbij ben eens een keer trots op onze boeren zij zorgen voor ons gezond voedsel maar dat wil onze regering niet zij wil onze uitvoer beperken zodat ze meer groente en vlees kunnen importeren uit landen waar ver giften mogen worden gebruikt die hier verboden zijn slaap lekker verder mensen en laat jullie lekker belazeren door onze coalitie partijen gewoon een schande hoe ze hier met onze boeren en eigen mensen omgaan en jaa ik hoor het commentaar al ik ben rasistich. Maar zo word je in Nederland gemaakt door het achterlijke beleid van dit kabinet. Er is nieuws genoeg over de graaiers dijkhof en rutte
Johan 8 December 2019
Frank en Henk, volgens mij kunnen jullie slecht lezen.
Mijn advies, lees het nog een keer door, misschien kom je er dan achter dat jullie reactie totaal onzinnig is.
De boeren komen júist met een oplossing, die beter is dan die van de minister. Dus er is wel degelijk realiteits zin.

M.I klopt er niks van het hele stikstof gedoe.
Bloemetjes uit het jaar nul, die weer tevoorschijn komen en vervolgens weer verdwijnen. Zo gaat dat al jaaaren.

En dan nog de zogenaamde cultuur natuur, zonder mest enz.... geen bodemleven te bekennen en overspoelt met ruskepollen.

En dan de boer de schuld geven over teveel stikstof??

Die rode stippen waar Harrie het over heeft. Kan zomaar zijn, dat Stikstof zich clusterd boven NL en dan bv niet de'zee ' over wil, dat de zee dus net als met onweer de stikstof niet 'neemt' . Onderzoek dat eerst maar es.
Gerrit 8 December 2019
De voedsel voorziening blokkeren is niet de juiste weg! De elite in Den Haag probeert juist de boeren op de trekker te jagen! Den Haag luistert niet naar naar het gewone volk, boeren en veel meer. De grote zakkenvullers blijven gewoon graaien. En kunnen hun zakken vullen met wetten en regels en zo dit halen door de minderen te plukken. Die luisterden ook niet bij de MKZ crisses alle diëren moesten worden geruimd. Boeren werden zo ook al kapot gemaakt. Ja het normale verstand van de Nederlanders wint het niet van die paar personen die deze plannen van co2 pfass MKZ etc. Bedenken! En zo gewoon in onze strot doordrukken. Pensioenen, Inkomen achterstand zorg politie oudere, leraren, onderwijs. Kosten energie, zorg, huren woningen die veel te hoog zijn. Dus er wordt niet geluisterd alleen komt er nog veel meer ellende bij. Lang leven de vrije democratie en niet naar wordt geluisterd.
Abonnee
boerke brabant 9 December 2019
ik ben nog geen voorstander van het blokkeren van de voedselvoorziening, een veel beter actie zou zijn om bedrijven stil te leggen die geen geldige vergunning hebben,
dat is ook uit te leggen aan de bevolking,
het plan van de regering is natuurlijk om bij ons ruimte weg te pikken, en die ruimte aan de overige bedrijven zonder vergunning te geven,
ik zit vlak bij bavaria in lieshout, dat is zoals ik hoor een van de vele bedrijven zonder vergunnning. mijn tractor staat volgetankt klaar
Karel 9 December 2019
Joris,lto heb je niks aan,zij zitten al jaren te slapen.
Narcos 9 December 2019
Langzaam Ten Onder
peter 9 December 2019
Politiek creëert een stikstof crisis om een bouw stop te realiseren, zodat de huizen duurder MOETEN worden!
als gevolg hiervan ontstaat er meer buffer bij de grote banken.

Het eigen vermogen van de banken wordt hierdoor dus weer sterker!

Hierdoor kunnen de banken in de toekomst de rente weer laten stijgen.

De landbouwgrondprijs mag nu dus zakken (naar gemiddeld EU niveau) hetgeen de banken nog tegen hielden met fosfaatrechten! Wie heeft de rabobank gehoord tijden s stikstof crisis?

Nu gaan meer boeren stoppen (leeftijd geen opvolger) en grondprijs mag zakken, want huizen portefeuille compenseert dit!

Probleem voor de boeren wordt dat dadelijk iedereen onderwater staat!!!!
???!!! 9 December 2019
Joris, dit is niet te geloven: "Ik zou graag een reactie van LTO willen horen"

NOOIT IETS VAN LTO AANTREKKEN, geeft alleen maar ambtelijke instructies aan de boer.

FDF/Landbouwcollectief heeft een fout gemaakt door dergelijk ambtenarenschootvolk tot te voegen.

Alles dichtzetten tot kabinet gevallen is.
Kjol 9 December 2019
De politiek is het uitvoeringsorgaan van het grootkapitaal en NGO's met dubbele agenda's, de pionnen zoals Schouten zijn helemaal geen volksvertegenwoordigers.
Noem eens een oprechte reden waarom Schouten geen overleg wil met de sector?
Juist, die reden is er niet, het is een corrupt spel om iedereen met een kluitje het riet in te sturen en het vervolgens zo proberen te draaien dat de boeren de grote boeman zijn.
Nee, liever het oerwoud plat branden en importeren, vervolgens hier goede landbouwgrond uit productie nemen en omzetten in nutteloze natuur, dit helemaal niet voor de natuurfreaks dat is bijzaak voor het grootkapitaal en fungeert nu juist als perfect rookgordijn.
Wel erg toevallig dat ondermeer de Mercosur deal nu beklonken wordt, enorme gebieden in het onontgonnen Amazone gebied inclusief de Mata Grosso zijn in handen van kapitaalkrachtige NGO's en grootkapitalisten. Dit gebied in cultuur brengen (plus de hele riedel die er achteraan komt) gaat hun gigantische winsten opleveren, om daarnaast tegelijk de zelfvoorziening in de EU om zeep te helpen zou de kers op de taart zijn. Het gewone volk draait allang niet meer aan de knoppen, de politiek heeft 2 gezichten en 1 opdrachtgever.
Henk 9 December 2019
Het plan van het landbouwcollectief is extreem duur en bied geen enkele oplossing. Logisch dat het aan de kant geschoven is. In het plan wordt geëist dat alle vrijgekomen stikstofruimte beschikbaar blijft voor de agrarische sector, waardoor er een winst van 0% bereikt wordt. Geen ruimte voor natuurherstel, geen ruimte voor (woning)bouw en wel vele miljarden subsidie.

Ik vraag mij, met velen, daarom erg af op welke manier dit plan een oplossing voor het probleem is. Erg logisch dat je dan buiten spel gezet wordt. Of eigenlijk zelf bewust buiten spel gaat staan en dan gaat klagen bij de scheidsrechter en ondertussen hooligans op roepen om te gaan rellen.

Boerin 9 December 2019
Wat is er aan de hand bij de vrienden van Farmers voor Defence??? De FB pagina is op standstill gezet ma wat beschuldigingen van een burger steungroep! Glorieus ten onder aan hun eigen succes!! Nee met een grote mond kom je ver.... Laat de Lto het nu maar weer oppakken, zo slecht blijkt die club niet te zijn!
GAIT 9 December 2019
Henk schreef:
Het plan van het landbouwcollectief is extreem duur en bied geen enkele oplossing. Logisch dat het aan de kant geschoven is. In het plan wordt geëist dat alle vrijgekomen stikstofruimte beschikbaar blijft voor de agrarische sector, waardoor er een winst van 0% bereikt wordt. Geen ruimte voor natuurherstel, geen ruimte voor (woning)bouw en wel vele miljarden subsidie.

Ik vraag mij, met velen, daarom erg af op welke manier dit plan een oplossing voor het probleem is. Erg logisch dat je dan buiten spel gezet wordt. Of eigenlijk zelf bewust buiten spel gaat staan en dan gaat klagen bij de scheidsrechter en ondertussen hooligans op roepen om te gaan rellen.

100% mee eens.
tot hier en niet verder 9 December 2019
Boerinnetje toch, lto zo slecht nog niet, ze hebben enkel altijd voor zichzelf gezorgd, de hele sector daar voor opgegeven, de huidige voorzitter is ook al weer bezig geweest om alles van het collectief weg te geven aan zijn linkse vrienden, ik weet zeker als lto het op gaat pakken dat we verloren zijn, het beste wat de sector kan overkomen is dat ze zichzelf opdoeken
Kjol 9 December 2019
Henk schreef:
Het plan van het landbouwcollectief is extreem duur en bied geen enkele oplossing. Logisch dat het aan de kant geschoven is. In het plan wordt geëist dat alle vrijgekomen stikstofruimte beschikbaar blijft voor de agrarische sector, waardoor er een winst van 0% bereikt wordt. Geen ruimte voor natuurherstel, geen ruimte voor (woning)bouw en wel vele miljarden subsidie.

Ik vraag mij, met velen, daarom erg af op welke manier dit plan een oplossing voor het probleem is. Erg logisch dat je dan buiten spel gezet wordt. Of eigenlijk zelf bewust buiten spel gaat staan en dan gaat klagen bij de scheidsrechter en ondertussen hooligans op roepen om te gaan rellen.

Het is een HOAX, en jij gelooft erin, of wordt betaald om erin te geloven.
schoenmakers 1 9 December 2019
Boerin, wat is er aan de hand met FB pagina van FDF, dat daar niet altijd nieuwe dingen opstaan kan ook komen dat er in dit land sommige mensen nog moeten werken om verder te komen
Abonnee
Vrij grof 9 December 2019
Het stikstof probleem is ons aangepraat, er Word gesteld dat het slecht is voor de natuur.
De aarde bestaat al 4.5 miljard jaar en weet echt wel zelf dit op te lossen.
Ja er zal dan een andere plantengroei komen, nou en.
Die andere plantengroei komt er alleen maar tot er weer minder N.uit de atmosfeer komt, heel simpel.
Alleen denkt de aarde niet in 50 jaar maar eerder in 5000 jaar.
Maar ja, wij simpele zielen willen dat alles maar blijft zoals men denkt dat het moet zijn en blijven.
Overal waar de mens zich mee gaat bemoeien gaat fout, (OVP, Waterleiding duinen en diverse andere natuurgebieden waar niets meer wil leven )
Natura 200 gebieden zijn er alleen op gericht om de uiteindelijk de veestapel te minderen en het land van de boer los te weken!
Abonnee
Vrij grof 9 December 2019
Let zeker op het clubje "landvanons.nl" ook weer een ondenkend clubje die in afzienbare tijd 300000 ha. Landbouwgrond aan wil kopen !!
Boeren, pas op en verkoop nooit aan deze lui!!
Jan s 9 December 2019
We hebben geen stikstof probleem, maar de regering is het probleem.
Laten we ophouden met zeuren en achter elkaar blijven staan,alleen dan kunnen we wat bereiken!
Klaas 9 December 2019
Onbegrijpelijk dat de rechter een uitspraak doet dat de autorace door kan gaan terwijl Nederland in de problemen zit
Als men enig begrip had dan had de rechter het nu verboden om met graven ,bouwen wegen ver- en aanleggen door te gaan
Als de boeren iets willen bereiken moeten ze met trekkers etc naar het circuit gaan
Piet 9 December 2019
Beste boeren,
Het gelijk is aan jullie kant en de frustratie en boosheid is begrijpelijk, want de minister had beloofd voor 1 december duidelijkheid te geven. Dat is er nog niet. Ga haar dus "blokkeren", maar niet andere sectoren ook maar schade toebrengen. Daarmee verlies je het begrip bij de burgers.
regelbedenker 9 December 2019
Zandvoort is het duidelijkste voorbeeld hoe de hazen lopen in Nederland, via alle logica zou het evenement naar Assen gaan, maar omdat de eigendomsverhoudingen in Zandvoort met het koningshuis te maken hadden waren ineens geen ene logica meer logische, het is er gewoon doorgedrukt om sommige mensen nog meer van de maatschappij te laten plukken.

Er is hier door sommige geopperd om maar de niet vergunde bedrijven plat te leggen, ik denk dat we dan inderdaad op het juiste adres zijn, van voor deze bedrijven moet de landbouw bloeden
henk 9 December 2019
meer actie
draai los die giertanks
regelbedenker 9 December 2019
Het zijn ook die niet vergunde bedrijven, of bedrijven die op de valreep nog een niet correcte vergunning gekregen hebben, dit zijn de vriendjes van Rutte en co, hier moet heel de samenleving voor bloeden
Kjol 9 December 2019
Zie Amercentrale, eigendom van het grootkapitaal, notabene in het o zo groene noord brabantse provinciehuis wordt deze een gigantisch ruime NOx en Ammoniak vergunning verstrekt vlak voor het beëindigen van de PAS.
Toeval?? Nee natuurlijk niet.
Narcos 9 December 2019
Hele overheidsapparaat is een corrupte bende van graaiers met groene vingers.
Meeste boeren zijn te laf en simpel om het grote plaatje in te zien.
Volk krijgt brood en spelen, ondertussen afgeduwd in EU armoede.
Steven 9 December 2019
Boer Johan , klopt , dat nieuwe natuur via vormen van ontgronding levert voor de flora en de fauna niets op , klopt veldbies en insectenloze bodem , maar roep biodiversiteit of ecologisch en iedereen stopt met nadenken. De natuurweilandjes hier bestaan uit 1 grassoort + brandnetels + johanniskruid en soms bramen. Opslag van berken wordt weggehaald.
In dit gebied rond Boxtel is de diversiteit van flora en fauna achteruit gegaan door zg. cultuurmaatregelen ( door apen ).
geert 9 December 2019
Pas op voor boswachters,straks zijn alle boeren boswachter!
Henkie 9 December 2019
Helaas overheid heeft haar eigen verhaal,en zal dit.doordrukken ,ze hebben de macht,en luisteren doen ze nooit
Dit loopt weer met karrevrachten paplet en vergunningen af

Henk 9 December 2019
@Kjol

Of je gelooft in het bestaan van een stikstofprobleem of niet is niet relevant voor mijn verhaal.

Waar het om gaat is dat in het plan van het landbouwcollectief de agrarische sector miljarden subsidie wil ontvangen voor het nemen van maatregelen om stikstofuitstoot te verminderen met de voorwaarde dat de vrijgekomen stikstofruimte beschikbaar blijft voor de agrarische sector.

De sector wil veel subsidie ontvangen, maar er geen tegenprestatie voor leveren. Dat zijn dus investeringen zonder rendement.
Ongeacht of je gelooft in het bestaan van een stikstofprobleem of niet is het logisch dat de overheid een plan dat veel kost en niks oplevert niet serieus neemt.
Kjol 9 December 2019
De stikstofruimte is legaal vergunde ruimte, mocht vervolgens blijken dat de overheid plots de spelregels verandert dan zal ze daar ook de middelen voor moeten leveren om dat te kunnen realiseren aangezien de kostprijs fors gaat oplopen.
Daarna moet vervolgens voorkomen gaan worden dat de vrijgekomen stikstofruimte alsnog uitgestoten wordt door de andere sectoren die deze zonder een enkele inspanning en kosteloos vrij kunnen gaan uitstoten als ze vanuit de agrarische sector bijvoorbeeld bij een Amercentrale terecht komen.
Dat zou absoluut niet goed zijn voor de natuur en het probleem alleen maar verplaatsen.
Henk 10 December 2019
Ik ben het er helemaal mee eens dat het niet de schuld is van de boeren dat de PAS tegen alle adviezen in is ingevoerd. Echter, dit is wel gebeurd, waardoor er te veel stikstofruimte is gegund. Het zou kwalijk zijn als dit zonder enige vorm van compensatie wordt afgenomen.

Echter, als er met subsidie geïnvesteerd wordt in maatregelen om de stikstofuitstoot bij boeren te verlagen lijkt het mij niet meer dan logisch dat overheid ook bepaald wat er met de door subsidie gecreëerde stikstofruimte gebeurt.

Dat dit niet linea recta naar de industrie moet gaan ben ik het helemaal mee eens. Maar doordat er te veel stikstofruimte is gegund ligt de woningbouw nu stil. Als van de door gesubsidieerde maatregelen vrijgekomen ruimte 70% gebruikt wordt voor oa woningbouw en andere belangrijke projecten en 30% afgeroomd wordt ten behoeve van de natuur is het een win-win situatie.

Boeren willen geld en de stikstofrechten behouden. Als de stikstofrechten binnen de agrosector blijven is geld investeren nutteloos. Dat er geld tegenover het inleveren van stikstofrechten moet staan lijkt me vanzelfsprekend.
peter 10 December 2019
@ Henk ,De woning bouw ligt alleen maar stil, zodat koop woningen schaarser en duurder worden t.b.v het eigen vermogen van de hypotheek verstrekkers en het aan jagen van inflatie!
Kjol 10 December 2019
Zoals het nu
lijkt zal de vrijgekomen stikstofruimte volledig bij de industrie terecht gaan komen aangezien daar naar het nu blijkt veel stikstof niet vergund is en er dus een groot ‘stikstoflek’ zit.
De woningbouw zal middels tijdelijke vrijstellingen gedurende de bouw vlotgetrokken gaan worden aangezien daar maar zeer weinig uitgestoten wordt.
Het grootkapitaal (industrie) krijgt straks dus de stikstofrechten gratis in de schoot geworpen. Zo is het eerder al gegaan met de CO2 rechten.
peter 10 December 2019
Er komen ieder jaar 100.000 asielzoekers naar Nederland stoten deze géén stikstof uit?
Als deze mensen in hun eigen land goed behandeld worden dan komen deze niet naar Nederland.

Goed behandelen houd in :

Dat wij boeren in nederland het eten verbouwen dat in hun land door droogte niet groeit en dat wij van hun de olie en koffie etc kopen.

Dit alles zal moeten gebeuren op basis van 1op1 ruilhandel, dan is iedereen te vrede!!!

en niet zoals het nu gebeurt deze mensen in Afrika bestelen van hun olie en duur laten betalen voor onze producten (sterven laten van de honger) vind je het dan gek dat ze massaal naar West Europa komen om ons te......................
Kjol 10 December 2019
Helemaal mee eens, het geld blijft nu bij het grootkapitaal hangen en komt niet bij de gewone afrikaan terecht. De locale machthebbers worden onder andere in het zadel geholpen en ondersteund door onze politici zodat het grootkapitaal met hun steun dus grote winsten kan afromen. Politiek en grootkapitaal zijn twee handen op 1 buik, de kleine burger en ondernemer geloven in de politieke show en kunnen de ellende die erachter weg komt vervolgens opvreten.
Kjol 10 December 2019
En vergeet absoluut niet de zeer bedenkelijke rol van de NGO’s. Dat zijn wolven in schaapskleren.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Achtergrond Stikstofstemming

Lang schaduwregeren geeft irritatie en chagrijn

Achtergrond Stikstofstemming

De missiegerichtheid van gehavend Rutte IV

Interview Marijn Dekkers

Hoge grondprijs grootste uitdaging extensivering

Achtergrond Stikstofstemming

Demissionaire twijfelaars en achterafdenkers

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden