John Deere besloot de ATH dit jaar links te laten liggen en zelf evenementen te organiseren. Dealer Greve wilde toch groen-geel tonen in hun gebied en kwam zelf naar Biddinghuizen. Ook om het eigen kippermerk Farmer te tonen. Fotos: Niels van der Boom
Pool Agri importeert sinds vorig jaar spuiten van het Engelse merk Kellands. Lichtgewicht machines. De eerste is verkocht aan een graszodenbedrijf.
Nieuw op de ATH dit jaar is het Zo goed als nieuw paviljoen. Dealers mochten één jong gebruikte machine neerzetten.
Mechan Groep trok publiek met een gouden kooi op haar stand. Daarin het N-serie topmodel, de N174, in een gouden kleurstelling.
De bijkomstigheid van steeds meer emissie beperkende techniek op een trekker levert fabrikanten van maaiarm flink wat kopzorgen. Hemos verplaatste het volledige systeem naar de linkerzijde van de trekker.
Een andere nieuwkomer op de ATH is Solis, geïmporteerd door Solis Nederland uit Schipluiden. Een Indiaas trekkermerk die per jaar 120.000 trekkers bouwen, naar eigen zeggen. Het is deels in handen van Yanmar uit Japan. Sinds 2012 is het in Europa actief.
De interesse in zogenaamde agrotrucks neemt verder toe, zeker nu de kentekenplicht en een mogelijke APK keuring eraan zitten te komen. Een Nederlands bedrijf heeft de import van het Tsjechische Tatra op zich genomen. Firma BLW bouwt ze om.
RX is de nieuwe serie dubbeldoelwagens van Krone en nieuw op de ATH. Er zijn drie modellen met laadvermogens van 36 tot 43 kuub. Snijden doen ze met maximaal 46 messen. Ze vervangen de ZX serie.
Harken en persen in één werkgang op de stand van importeur Gebr. Knoll uit Rouveen. De rondebalen in midi vorm zijn populair bij bedrijven met een lage voersnelheid. Bij uitstek paardenbedrijven of mensen met een kleine veestapel.
Wout Hoogervorst is importeur van het Italiaanse Mazzoti. De 3180 heeft een 3.000L tank en is een nieuw klein model. In de rode kleur ziet hij er bijna hetzelfde uit als de Kverneland machine. Niet zo vreemd want de fabriek in Nieuw-Vennep koopt de zelfrijders in bij Mazzoti.
Niet alleen Case IH maar ook Steyr toonde de nieuwe Tier 4 Final zescilinder serie. De 4100-serie Profi heeft hetzelfde design als de grote Terrus gekregen.

Boerenbusiness Fotoreportage

Nieuw en bijna nieuw op ATH te bekijken

9 September 2016 - Redactie Boerenbusiness

Nieuw en bijna nieuw zijn beide vertegenwoordigd op de ATH beurs in Biddinghuizen. Dat geldt tweeledig. Aan de ene kant zijn (bijna) nieuwe trekkers en machines te zien.

Aan de andere kant ruimde de organisatie dit jaar ook ruimte in voor zo goed als nieuw materieel, die dealers mochten tonen om kopers aan te trekken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden