Jonge suikerbietjes spuiten door een Claas Ares 566 RZ met nieuwe Amazone UX 4200 Super 34m brede veldspuit van landbouw- en loonbedrijf Zuidema/Plagge uit Onstwedde/Musselkanaal. Foto: Herman Deuling
Fendt 716 Vario met Monosem maïszaaimachine van landbouwbedrijf Hogenesch Adams uit Gasselterboerveenschemond. Foto: Herman Deuling
Begin mei met een John Deere 6820 met Monosem fronttank en acht rijïge maïszaaimachine. Foto: Jans Eising
Met een Case IH Puma 210 CVX met Kuhn FC 313 F front- en FC 883 vlindermaaier. Foto: Jans Eising
Hier wordt niet gezaaid maar deze combinatie wordt door PPO gebruikt om land klaar te leggen. Foto: Niels van der Boom
John Deere 6155R met een Evers frontcultivator, Amazone 4,5m rotorkopeg en AD-P 452 Profi zaaimachine van PPO Lelystad. Foto: Niels van der Boom
Gras maaien met een Claas Jaguar 950 met 300 pick up. Begin mei. Foto: Jans Eising.
Fendt 818 Vario met Schuitemaker Siwa 660. Foto: Jans Eising
Ploegwerk bij Huetink Lelies met een Claas Arion 650. Foto: Ronald Pekkeriet
Deze ploeg is vorig jaar nieuw aangeschaft en de eerste Amazone ploeg in Nederland. Foto: Ronald Pekkeriet
Een bijzondere zelfrijdende veldspuit, gebouwd op basis van een Kubota trekker met Rau veldspuit. Hij is gebouwd door mechanisatiebedrijf Hogervorst uit Noordwijkerhout. Foto: Niels van der Boom
De machine is van kwekerij S. Schouten & Zn uit Wervershoof. Foto: Niels van der Boom

Fotoreportage Agrifoto.nl

Spuiten en maaien met bijzondere combinaties

22 Mei 2017 - Redactie Boerenbusiness - 15 reacties

De tijd van spuiten en maaien is weer gekomen. Dat werd begin mei voorafgegaan door land klaarleggen. Soms komen daar bijzondere combinaties aan te pas.

Zo zien we in deze fotoreportage van Agrifoto.nl onder meer een bijzondere zelfrijdende spuit in de tulpen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
15 reacties
Jan 23 Mei 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/foto/fotoreportage/10874599/spuiten-en-maaien-met-bijzondere-combinaties][/url]
Bijzondere combinaties misschien. Mooie plaatjes van machines.
Het resultaat wat zich momenteel laat zien zijn strakke, steriele akkers. Die straks, als het aan de ICT-en blikboeren ligt, bewerkt worden door robots. Bovengronds alles uniform en doodgespoten zonder enig ander (verstorend) leven en ondergronds leven wat is doodgedrukt of anders wel verhongert.
Zou de Schepper dit voor ogen hebben gestaan mensen?
Hendrik 23 Mei 2017
Dat denk ik wel ,zoals u al zei hij is immers de Schepper.
Jan 23 Mei 2017
@Hendrik, als je doelt op de mens als schepper, vind je het gelijk aan je kant: alles verstieren met gering respect voor de Schepper en zijn schepping.
Zoals geschetst.
Abonnee
erik 23 Mei 2017
dit soort discussie's moet je niet hier gaan voeren. Laat een iedere lekker zijn eigen geloof uiten zonder dat ze daar mee lastig gevallen worden en zonder dat ze anderen er mee lastig vallen!!!!!
Hendrik 23 Mei 2017
Helemaal met je eens Erik !
Jan 24 Mei 2017
@Erik&Hendrik. Je reageert op de laatste zin van mijn stukje.
Wat over het eerste deel? Is dat (toekomst)beeld ook ongepast op dit forum? Of is dat overdreven/wel gewenst/onontkoombaar of een doemscenario.

daarover kun je toch wel nadenken?
Abonnee
erik 24 Mei 2017
dat heet vooruitgang en dat hou je niet tegen al zou je het willen. Je hoeft het daar niet mee eens te zijn, maar om bij voorbaat te zeggen dat het niet werkt is ook wel erg kort door de bocht. Als we ons nooit ontwikkeld hadden liepen we nog steeds in berenvellen en vervoerden we ons te voet of per holle boomstam, het is maar de vraag of je daar gelukkig van was geworden.
Jan 24 Mei 2017
@Erik. Ik vraag me af wat de aard en doel van die 'voortuigang' zijn. Bovendien trek je toch als ondernemer je eigen plan of is dat tegen de ''vooruitgang". In hoeverre mag het subsidiebeleid en andere regelingen ten dienste van deze 'vooruitgang' staan?
Er is het afgelopen jaar veel gesproken over bodemkwaliteit en bodemleven. Als dat serieus wordt bedoeld, is een steriele akker contra-productief. De Nederlandse consument zal, als het de kant van steriele akkers met robots opgaat, de akkerbouwers en veehouders dan gaan sturen. Dat wil je als boer toch niet? Dan moet je pro-aktief niet voor deze moderniteiten open staan. Tenzij je geodkope bulkproducten voor de wereldmarkt wilt telen. Dat wordt lasting met stijgende grondprijzen.
Abonnee
erik 25 Mei 2017
@jan, subsidie's zijn voor innovatie en ontwikkeling. Dus niet zoals bv. bij de windmolens die al 30 jaar met subsidie draaien. Ik heb geen problemen met bepaalde subsidie's , je moet alleen zelf afvragen wat wel en niet bij jou past en de rest lekker aan anderen over laten
jan 25 Mei 2017
De subsidies en beleidsmaatregelen lijken zich vooral te richten op blik en ICT, terwijl juist bevorderen van diversiteit (dus geen steriliteit) en (bodem)leven nodig zijn, Ik heb het niet over wat bij mij past, maar wat voor de akker-en tuinbouw noodzakelijk is.
Die hype rond ICT, waarvan het nut van de uitkomsten zich nog laat raden, vraagt veel geld voor onderzoek door mensen die daar het heil (hun boterham en carriere) bij zoeken. Waarom laten we dit zo gebeuren?
Is dat het doel van deze subsidies?
Is innovatie alleen datgene wat de techniek bedenkt? Of kan het 'een spitje' dieper, richting de wezenlijke oorzaken van toenemende problemen? PPO vraagt om geld voor nematodenonderzoek, laten we de schaarse middelen daar ipv aan die ICT/precisie hype besteden.
Als industrie en commercie hierin heil te zien, laat ze dat dan voor eigen kosten ontwikkelen, zij plukken de vruchten. of niet. Hun risico.
Abonnee
erik 25 Mei 2017
goed punt
Jan 26 Mei 2017
@Erik E
n hoe vul jij (en anderen die het ook een goed punt vinden) dat in op je bedrijf en in beinvloeding van landbouwvoormannen/politici?
Als je het een goed punt vindt en het daarbij laat, slaat het dood.
Het gaat wel over de toekomst van je bedrijf en de mogelijkheden die je schept.
Abonnee
erik 27 Mei 2017
stro verhakselen , vaste mest aanvoer, geen(of zo weinig mogelijk) zware machine's, en gezond boeren verstand ipv. alleen maar naar je adviseurs luisteren, die zijn ook alleen maar op eigen gewin uit
petatje 30 Mei 2017
Jan schreef:
@Erik E
n hoe vul jij (en anderen die het ook een goed punt vinden) dat in op je bedrijf en in beinvloeding van landbouwvoormannen/politici?
Als je het een goed punt vindt en het daarbij laat, slaat het dood.
Het gaat wel over de toekomst van je bedrijf en de mogelijkheden die je schept.

De mogelijkheden voor je eigen bedrijf daar heb je niemand bij nodig als het om bodembeheer en teelttechniek gaat. Daar moet je je zelf als ondernemer in verdiepen en mee aan de gang dan pluk je ook zelf de vruchten. En wat de voormannen en lobbyisten denken is aan hen en vaak gestoeld op bijzonder weinig adequate
teeltkennis! Het kan ook hun taak zijn als ze up to date willen blijven om zich hierin zelf te verdiepen!
jan 11 Juni 2017
@petatje
mee eens v.w.b. je eigen bedrijf. Dat is eerste verantwoordelijkheid en je hoeft je van 'de rest' niks aan te trekken.
de media en industrie, banken verdienen aandacht en feedback v.w.b. hun plannen/insteek/visie ook als die op lucht en misplaatste veronderstellingen gestoeld zijn
in veel van die plannen/visies kan ik mij niet vinden, terwijl die vroeger of later wel je eigen bedrijfsvoering gaan beinvloeden.
je boert toch niet op een eiland? daarom kunnen boeren op het eigen bedrijf hun ding doen en samen de wezenlijke problemen en oplossingen uitwerken. daarbij zijn WUR, banken, politiek en media niet nodig. Wel dat we elkaar weten te vinden. Voordat 'ze' een loopje met je nemen.
Jasper Mijnkipema 20 Juni 2017
Goed artikel
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden