Agrifoto

Gewastour Aardappelen week 13

Wisselende verwachtingen voor aardappelpercelen

26 Maart 2019 - Redactie Boerenbusiness

De aardappelpercelen van de Boerenbusiness Gewastour laten grote verschillen zien, waardoor tevens de verwachtingen zeer wisselend zijn. Op het overgrote deel van de percelen wordt in de loop van volgende week activiteit verwacht.

Het perceel in Middenmeer (Noord-Holland) droogt langzaam af, gezien hier in het najaar niet geploegd is. Op dit perceel komt het bodemleven op gang en daarnaast is er meer activiteit van wormen te zien. 

Op het perceel in Scharendijke (Zeeland) kan naar verwachting aan het einde van volgende week geploegd worden. Het zaaien van de bieten en uien zal aankomende week de prioriteit hebben. Als de verwachtingen voor het weer uitkomen, dan zou hier binnen 2 weken gepoot kunnen worden.

Een primeur 
Voor het perceel in Escharen (Noord-Brabant) zijn de vooruitzichten (erg) positief. Het perceel is eind vorige week met een schijveneg losgemaakt, om het proces van afdrogen te versnellen. Na het bemesten, moet het perceel nog worden geploegd. Het is niet uit te sluiten dat dit perceel als eerste (van alle Gewastourpercelen) gaat poten.

Dit geldt niet voor het perceel in Spijk (Groningen). De fikse regenval van de afgelopen weken heeft hier namelijk vertraging gebracht. Daarentegen heeft de neerslag wel een positief effect gehad op de grondwaterstand en hoeveelheid bodemvocht. De percelen in Dronten en Ens (Flevoland) zijn voorlopig nog niet begaanbaar.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten op de percelen, bekijk dan de tijdlijn onderaan de Gewastourpagina.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden