Special Gewastour week 23

Innovator toont fiks verschil in groei

8 Juni 2018 - Anne Jan Doorn

Er zal elke week een update verschijnen over de Boerenbusiness Gewastour. Daarin worden de recente ontwikkelingen op de verschillende aardappelpercelen belicht. In week 23 valt op dat de groei van de aardappelen erg verschillend is.

Over het algemeen groeien de aardappelen op dit moment fors. Het gewas op het perceel in de Noordoostpolder (NOP) is al dicht. De planten bloeien er al en de knollen vormen zich. Dit geldt zeker niet voor alle percelen. Op het perceel in Zeeland kwamen de aardappelen pas afgelopen weekend boven.

Neerslag
Echter, op sommige percelen zorgt te veel regen ervoor dat de groei nagenoeg stilstaat. Op het Gewastourperceel in Spijk is het gewas amper gegroeid, omdat er weinig zon en wind was. Ook de grond is nog te nat. De percelen in het noorden van het land ontvingen de afgelopen dagen dan ook de nodige neerslag, tussen de 35 en 40 millimeter.

Op het perceel in Fijnaart groeien de gewassen extreem hard. Ondanks dat er later gepoot is, maakt de groei veel goed. Dat betekent wel dat er veel loof wordt gemaakt. Dat kan een risico zijn in het geval dat er een droge periode komt.

Gewasbescherming
Phytophthora-bespuitingen zijn op sommige plekken nodig, vanwege de hoge ziektedruk. De onkruidbestrijding gaat op de meeste percelen goed, door de gespreide regenval.

Klik hier om naar de pagina van de Gewastour te gaan en bekijk de individuele percelen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden