Special Gewastour week 30

Hoge temperaturen op perceel in Hank

24 Juli 2018 - Frank Vermeulen

De maximumtemperatuur en gemiddelde temperaturen liggen hoog op het perceel in Hank, dat meedoet aan de Boerenbusiness Gewastour. De hoogst gemeten temperatuur (tot nu toe) is 29,2 graden Celsius.

Op het perceel in Hank is inmiddels 4 keer beregend en dat wordt momenteel om de 7 à 8 dagen gedaan. Er wordt per keer zo'n 20 à 25 millimeter aan water gegeven.

Maximumtemperatuur
De maximumtemperatuur op dit aardappelperceel is de afgelopen maand slechts 6 dagen onder de 25 graden Celsius uitgekomen. De overige 16 dagen steeg de maximumtemperatuur elke dag boven de 25 graden Celsius uit, met verschillende uitschieters boven de 29 graden Celsius.

Alleen op de percelen in Bocholtz en Escharen werd vaker een maxima gemeten van boven de 25 graden Celsius. Daar was dat namelijk in 18 dagen het geval. De hoogste maximumtemperatuur is tot op heden gemeten op het perceel in Scharendijke (30,4 graden Celsius op 16 juli). 

Gemiddelde temperatuur
In de maand juli komt de gemiddelde temperatuur op het perceel in Hank uit op 19,5 graden Celsius, ruim 2,5 graden warmer dan het koelste perceel dat meedoet aan de Gewastour (Spijk). De percelen in Fijnaart (19,67 graden Celsius) en Bocholtz (19,84 graden Celsius) zijn gemiddeld iets warmer. 

Klik hier om naar de pagina van de Gewastour te gaan en bekijk de individuele percelen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden