Veevoeders krap

Herhaling hete zomer van 1976 in Elzas en Beieren

16 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

Zowel in sommige streken in Frankrijk als in Duitsland komen de herinneringen aan de hete droge zomer van 1976 weer terug. Gewassen en vee leiden onder aanhoudende droogte. Sommige Franse boeren willen erkenning voor de situatie als natuurramp en eisen schadevergoeding.

De droogte wint nog steeds terrein in Frankrijk. Elke dag breidt het zich verder uit. De lokale regenbuien die hier en daar zijn gevallen, hebben weinig aan de situatie veranderd. In 30 departementen gelden er beperkingen voor watergebruik, in 34 wordt situatie nauwlettend gevolgd. In het Noorden neemt de droogte barre vormen aan en in de Elzas is 200 hectare akkerland verwoest door droogte. Hier zijn vooral maïs, hop en suikerbieten getroffen. Verder maken boeren zich zorgen over de gevolgen voor grasland en voedergewassen die worden verbrand door de zon en het tekort aan regen.

In Zuid-Beieren, in Unterfranken, heerst de ergste droogte sinds 1976. Het aanbod van veevoerder wordt krapper. De eerste snede gras in mei bracht 40 procent minder op. De tweede snede had er al af gemoeten, maar het groeit niet. Voorlopig houdt de hitte in het Zuiden aan met temperaturen van boven de 30 graden de komende week. Zaterdag is er kans op zware onweer met hagel, maar koelere lucht wordt ook dan nog niet aangevoerd. In Frankrijk wordt de komende tien dagen ook geen neerslag verwacht.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Weerupdate met Robert de Vries

Stevige weersomslag op komst in West-Europa

Weerupdate met Robert de Vries

Winter ver weg met zeer hoge temperaturen

Weerupdate met Robert de Vries

Nat en zacht weer heerst, maar kou zit wel dichtbij

Weerupdate met Robert de Vries

Na regen steekt nu ook nachtvorst de kop op

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden