Canada en Argentinië minder

Exportpotentieel tarwe Oekraïne op 12.5 miljoen

31 Augustus 2015 - Redactie Boerenbusiness

Vanwege de positief bijgestelde verwachtingen voor met name de Russische en Oekraïense tarweoogst, valt de wereldtarweoogst voor seizoen 2015/16 circa 10 miljoen ton hoger uit dan gedacht. Daarmee komt de totale oogst volgens de berekeningen van de International Grains Council (IGC) op 720 miljoen ton uit.

De Russische oogst wordt geschat op 59 miljoen ton, terwijl dat in juli nog 55 miljoen ton was. De tarweoogst in Oekraïne is van 22 miljoen ton naar 25 miljoen ton gestegen. Dat is ongeveer 4 procent meer dan vorig jaar toen er 24.1 miljoen ton werd geoogst. Oekraïne heeft nog een graanvoorraad van 5.1 miljoen ton. Met een groter aanbod en een afnemende binnenlandse consumptie, bereikt het exportpotentieel 12.5 miljoen ton. Dat brengt de verwachte voorraad aan het einde van seizoen 2015/16 op 5.7 miljoen ton.

Verder schat de IGC een grotere Europese tarweoogst; deze ligt 3 miljoen ton hoger dan eerdere vooruitzichten en komt deze nu uit op 151.9 miljoen. Correcties naar beneden waren er ook. Zo haalt Canada naar verwachting geen 28.2 miljoen ton binnen, maar 25.5 miljoen ton. Ook de Argentijnse opbrengst is kleiner dan voorspelt; werd de oogst eerder nog geschat op 12.5 miljoen ton, dat is door de IGC inmiddels bijgesteld naar 10.9 miljoen.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse Granen & Grondstof

Bacterie decimeert maïsoogst in Argentinië

Analyse Granen & Grondstof

Duitse coöperaties rekenen op kleinere tarweoogst

Analyse Granen & Grondstof

Aanhoudende nattigheid reden zorgen over graan

Marktupdate Granen

Het weer krijgt weinig vat op de Europese tarwemarkt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden