Korte bietencampagne

Nordzucker: EU-breed een gemiddelde oogst

15 September 2015 - Redactie Boerenbusiness

Het Duitse suikerconcern Nordzucker verwacht na een late inzaai en koel voorjaar een gemiddelde opbrengst in de 7 landen waar het actief is. Voor heel Europa wordt het korte campagne.

De aanzienlijk kortere duur van de campagne is een gevolg van het kleinere areaal dat het bedrijf samen met de telers besloot in te krimpen. Volgens hen noodzakelijk om verdere druk uit de handel te nemen dat door de grote wereldwijde productie en hoge voorraden werd veroorzaakt.

Droogte heeft sporen achter gelaten

De overwegend late uitzaai en het koele en regenachtige voorjaar leidde in de meeste landen van de Groep tot een vertraagde bietenontwikkeling. Voor Noord- en Oost-Duitsland rekent Nordzucker op een oogst die op het vijfjarig gemiddelde zit. Naast de omstandigheden in het voorjaar heeft ook het extreem droge begin van de zomer zijn sporen achter gelaten. In juli en augustus hebben de bieten de achterstand echter grotendeels in kunnen halen en zich goed ontwikkeld.

Nordzucker verwacht de campagne voor de Duitse fabrieken die op 22 september start na 94 dagen af te ronden. De fabriek in Slowakije begint op 17 september, Litouwen op 22 september, Finland op 29 september, Denemarken en Polen op 1 en 2 oktober.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse suiker

Oekraïne blijft Europese suikervoorraden vullen

Analyse Suiker

Europese bietenoogst blijft op doorsnee steken

Analyse Suiker

Suikerprijzen stabiliseren zich in Europa

Analyse suiker

Suikerbietenprijs smaakt komend seizoen nóg zoeter

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden