Hoogste notering Nederland

Wageningen Universiteit bij beste 50 wereldwijd

1 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De in de volksmond bekende landbouwuniversiteit, Wageningen University, is een van de vijftig beste universiteiten ter wereld. Op de vermaarde wereldranglijst van universiteiten van Times Higher Education is Wageningen University dit jaar de top vijftig binnengeschoten, naar plek 47.

Vooral de goede resultaten op het gebied van onderzoek, onderwijs en citaties scoorden in vergelijking met andere universiteiten goed. De positie maakt Wageningen veruit de hoogst genoteerde Nederlandse universiteit.
De World University Rankings die het Britse tijdschrift Times Higher Education jaarlijks opstelt, vergelijkt wereldwijd ruim 1.100 universiteiten op hun kernactiviteiten: onderwijs, onderzoek, citaties, internationaliteit en kennisoverdracht aan het bedrijfsleven.
 

Goede reputatie bij collega-instellingen

Op het gebied van onderzoek en kennisoverdracht hoort Wageningen University in de vergelijking bij de absolute wereldtop. De score op onderzoek, die voor 30 procent het eindcijfer bepaalt, is vooral gebaseerd op de reputatie van de universiteit bij collega-instellingen. Daarnaast tellen het aantal publicaties en hoogte van de onderzoeksgelden mee.

Ook de reputatie van het Wageningse onderwijs is goed vergeleken met andere universiteiten. De hoge score op het gebied van kennisoverdracht bewijst volgens Times Higher Education dat Wageningen University bedrijven goed kan ondersteunen op het gebied van innovatie en advies. De topnotering bewijst verder de status van Wageningen University als research universiteit in de wereld. Daarnaast blijkt dat Wageningen ook de meest internationale universiteit van Nederland is, zowel op het gebied van studenten en medewerkers als publicaties met buitenlandse collega’s.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
montagne 1 Oktober 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/granenmarkt/artikel/10866062/Wageningen-Universiteit-bij-beste-50-wereldwijd]Wageningen Universiteit bij beste 50 wereldwijd[/url]
Is ook bekend welke plaats Wageningen in deze rangorde van alleen Agrarische universiteiten?
montagne 1 Oktober 2015
In een ander artikel zie ik dat het de 3e plaats is in de wereld van landbouw universiteiten, Gefeliciteerd Wageningen Unuversity!
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
granen noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden