DCA Voer Pro Inside

Alarmerende berichten helpen tarwemarkt niet

20 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness

Ondanks best wel alarmerende berichten over droogte in belangrijke tarweteeltgebieden in de Verenigde Staten, Oekraïne en Rusland lukt het de markt niet om de weg naar boven te vinden. Een week geleden kwam het decembercontract in Parijs nog dichtbij de 180 euro per ton, maar op de beurs van Chicago was het verval toen al ingezet. Hoe dat mogelijk is, verklaart deze analyse van DCA Voer.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Op de beurs van Chicago ongeveer hetzelfde beeld. Tarwe voor december verloor maandag 6,50 cent ten opzichte van vrijdag en noteert nu 4.857 dollar per bushel. Een nieuw dieptepunt deze maand. De druk op de markt werd veroorzaakt door de gunstige weersomstandigheden en voorspellingen, in het bijzonder aangaande kritieke gebieden in de Zwarte Zee-regio en Brazilië. Toch moet nog blijken wat er van die lange termijn verwachtingen terecht komt.

Wat mogelijk prijsverhogend zou kunnen werken is dat Australië minder tarwe binnen haalt dan eerder nog werd gedacht. Schatte het USDA vorige week de oogst nog  op 27 miljoen ton, het Australische ABARE gaat uit van 24 miljoen ton. Opvallend deze week is verder dat India het importtarief op tarwe heeft verhoogd van 15 naar 25 procent in een poging goedkopere import uit Australië en Frankrijk in te tomen. De maatregel blijft tot 31 maart 2016 van kracht.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden