Suikergehalte stijgt verder

Bietenoogst kan zich weer meten met die van 2014

21 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness

Gedurende de vierde campagneweek is het gemiddelde suikerpercentage uitgekomen op 16,6 procent. Dat blijkt uit de meest recente bietenstatistiek. Daarmee ligt het op een gelijk niveau aan 2014, die in dezelfde campagneweek ook dat getal neerzette. Echter, het tijdstip lag toen twee weken voor op dit jaar. Het tarrapercentage ging wel omhoog in week vier.

Het suikergehalte in week 4 is gelijk aan die van 2014

Voor de vierde campagneweek wordt door Suiker Unie gemiddeld 16,6 procent suiker, 10,1 procent tarra en een WIN-getal van 90,9 genoteerd. Net als voorgaande week wordt ook nu op Texel het hoogste gehalte suiker behaald: 17,5 procent. Maar, Groningen en Drenthe liggen niet ver achter. Schouwen-Duiveland schiet er in het zuiden bovenuit met ruim 17 procent suiker. Opvallend is dat Flevoland al heel de campagne in de middenmoot blijft zitten.

Van de zware kleigrond in Groningen en Zuidelijk Flevoland komen ook de hoogste tarrapercentages binnen. In West- en Midden-Brabant is die juist opvallend laag. Dat geldt ook voor het oosten van Brabant en Limburg, zoals al eerder het geval was. Het tarrapercentage ligt over het algemeen nog steeds enkele procenten hoger dan in 2014.

Vergelijken we de cijfers van campagneweek vier in 2014 en 2015, dan ligt het suikergehalte gelijk. Wordt naar de datum gekeken dan liggen we zelfs 0,1 procent voor op vorig jaar. Cosun heeft haar prognose voor de eindopbrengst verder naar boven bijgesteld tot gemiddeld 84 ton wortelopbrengst per hectare. Gezien de start van het seizoen zeer respectabel. De keerzijde van de medaille is dat het gemiddelde suikergehalte met 16,5 procent achterblijft.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Interview Arwin Bos (Cosun)

'Waterkwaliteit is bij Cosun een topprioriteit'

Nieuws Suikerbieten

Cosun draait eerste biobietencampagne dit jaar

Nieuws Agribusiness

Cosun stelt nieuwe financiële baas aan

Nieuws Ondernemen

Vreugdenhil stapt met Cosun in plantaardige melk

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden