Maïstekort verminderen

Brazilië wil importheffing op maïs schrappen

31 Maart 2016 - Redactie Boerenbusiness

De Braziliaanse minister van landbouw, Katia Abreu, wil dat er een einde komt aan de importheffingen op maïs. Met de afschaffing ervan hoopt zij de import te verbeteren en de huidige tekorten in sommige delen van het land te verminderen.

Het schrappen van de heffing leidt er vooral toe dat pluimvee- en varkenshouders minder kosten hoeven te maken. Doordat Braziliaanse telers de meeste maïs in exportdeals hebben verkocht de afgelopen maanden, ligt de maïsprijs op een hoog niveau en dat brengt veehouders in een moeilijk parket. Ook de zwakke real maakt Braziliaanse maïs populair voor het buitenland.

Maatregel moet evenwicht op markt brengen tot lokale maïs beschikbaar komt

Brazilië deed de grootste aankoop van maïs uit Argentinië in 15 jaar, zo werd deze week bekend. Dat zou volgens handelaren en industrie gaan om zo’n 340.000 ton. Toch houdt dit tempo in de rest van het jaar niet aan.

Vermindering van de invoerheffingen voor maïs helpt volgens de minister meer evenwicht op de markt te brengen totdat er weer lokale maïs beschikbaar komt. In de tweede helft van 2016 begint het land aan de tweede oogst. De minister van financiën moet nog akkoord op het voorstel geven.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden