MaisManager-app vernieuwd

Inzaai bij maïs minstens zo belangrijk als oogst

18 April 2016 - Redactie Boerenbusiness

De bekende Oogstmanager app van Limagrain (LG) en CRV uitgeverij (Veeteelt) is verder uitgebreid met de ZaaiManager-module. ‘Er gaat altijd veel aandacht uit naar de oogst, maar het zaaielement is minstens zo belangrijk’, licht René de Munnik van Limagrain toe.

De start van de maïsteelt luistert nauw, stelt Limagrain. Er is nog veel te winnen in het zaaiklaar maken van de grond. De app neemt telers mee in het onderwerken van de voorvrucht, de uit te voeren grondbewerkingen en de zaaibedbereiding. Met de zaaizaadcalculator kan dan tenslotte de zaaidichtheid berekend worden. ‘Alles wat je rondom het zaaien zou kunnen verwachten, zit er wel in’, meent De Munnik die erop wijst dat de teelt begint met een goed zaaibed en goed zaaiwerk.

Voor veehouders 
hulpmiddel om op een meer akkerbouwmatige manier maïs te telen

Hoewel de inzaai volgens hem net zo belangrijk is als het oogsttijdstip, is zaaien wat onderbelicht. ‘De app voorziet in praktische tips & tricks voor de maïsteler. Hoe ga je om met gewasresten, een groenbemester of grasland op het beoogde maïsperceel? Hoe pak je storende lagen effectief aan? En hoe zit het met de vereiste grof- en fijnheid van het zaaibed op de zwaardere en lichtere gronden? MaisManager geeft antwoord en is bovendien overal te raadplegen, zelfs in het veld.’

De app is volgens Limagrain ongeveer 2.500 keer gedownload. ‘De app is bedoeld voor maïstelers in het algemeen, maar loonwerkers en teeltadviseurs kunnen ‘m natuurlijk ook raadplegen. Voor veehouders is het een hulpmiddel om op een meer akkerbouwmatige manier maïs te telen.’ De nieuwste versie van de app is vanaf maandag gratis beschikbaar in de app stores van Google Play en Apple en daarmee nog voor de start van het inzaaiseizoen na te slaan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden