Inside: Granen & Grondstof

Voorraden en dollar dwingen tarwemarkt op knieën

24 Mei 2016 - Redactie Boerenbusiness

In navolging van de Amerikaanse CBoT zijn ook de tarweprijzen in Europa gezakt. Maandag kleurden de borden rood. Rond 17 uur CET noteerde het septembercontract 162,50 euro per ton. Dat is een euro onder het slot van vrijdag.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eind vorige week voelde de Europese tarwemarkt redelijk vast aan. Een gezonde exportvraag gaf steun aan een in wezen rustige markt. Ook de iets gedaalde euro stak beter af tegen de sterkere dollar waardoor Europese grondstoffen hun concurrentievoordeel behouden. De Europese Unie meldde donderdag dat de exportcijfers tot een van de hoogste dit seizoen behoren. Daarmee is er weer wat van de grote voorraden van oogst 2015 weggewerkt.

100

miljoen ton

tarwe gaat Rusland dit jaar minimaal produceren

Hoewel niet overal in West-Europa de inzaai vlot verloopt, is 86 procent van de tarwe in Frankrijk in goede tot uitstekende conditie. Ook in Rusland zijn de vooruitzichten goed. De concurrent in export van de EU gaat uit van een recordoogst van 100 tot 105 miljoen ton dit jaar.

Op de beurs van Chicago moest de tarwekoers maandag voor de vierde handelssessie inleveren; in deze dagen verloor het contract meer dan 3 procent. De ruime wereldwijde voorraden en de sterke dollar dwingt de markt op de knieën.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden