Verlies Argentinië

Mondiale vraag sojameel duwt sojabonen in de plus

26 Mei 2016 - Redactie Boerenbusiness

Sojabonen maakten woensdag een verdere opmars op de CBoT in Chicago. Het juli 2016 contract settelde woensdag op 1085,50 cent per bushel. Dat is een plus van bijna 3 procent.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Omgerekend is dat een prijs van 355,54 euro per ton. De hoogste prijs sinds augustus 2014. De stijging wordt veroorzaakt door een verbeterde vraag en bezorgdheid over weersomstandigheden. De kooplust werd aangewakkerd door regen die eind van de week wordt verwacht in het Midwesten.

Prijs sojabonen niet meer zo hoog sinds augustus 2014

Door het verlies van sojabonen in Argentinië en kwaliteit wordt ook het sojameel aanbod van de topexporteur krapper. Terwijl sojameel hetgeen is waar de wereld om vraagt.

Het verlies bij de Argentijnen van naar schatting 5 miljoen ton bonen, betekent meer vraag naar Amerikaans sojameel. Ook dat product stijgt nu snel in prijs. Donderdag klom de beurs naar het hoogste punt in 18 maanden.  

Alhoewel donderdag om 17 uur CET de koers weer was gezakt met 8.25 cent tot 1077,25 cent per bushel zijn analisten positief over het marktverloop voor de korte termijn.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden