Opbrengsten hoger

Russische graanoogst loopt voor op schema

29 Juni 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De Russische oogst van graan- en peulgewassen verloopt voorspoedig aan de start van het seizoen. Dat blijkt uit berichtgeving van het landbouwministerie. De opbrengsten liggen gemiddeld over de gehele linie hoger dan vorig jaar het geval was. Over de kwaliteit is nog weinig bekend.

Vooral in de zuidelijke Russische gebieden is de oogst van granen en peulvruchten momenteel onderweg. Volgens berichtgeving van het landbouwministerie was op 28 juni 670.000 hectare granen en peulvruchten reeds geoogst. Vorig jaar was dat op hetzelfde moment 317.000 hectare. De totale opbrengst bedraagt 2,9 miljoen ton, wat een gemiddelde van 4,3 ton per hectare betekent. Ter vergelijking: In 2015 was dat gemiddeld 3,9 ton per hectare.

De kwaliteit lijkt minder te zijn dan vorig jaar het geval was

In het Zuidelijk Federale District is inmiddels 1,1 miljoen ton geoogst van 207.000 hectare. Eveneens fors meer dan vorig jaar. De gemiddelde opbrengst komt uit op 5,4 ton per hectare, wat iets minder is dan vorig jaar op dit moment. Met 5,6 ton per hectare is in de Krasnodar-regio de opbrengst gemiddeld het hoogste. Over de gehele linie ligt die echter onder het niveau van vorig jaar. In Noord-Kaukasus is 1,4 miljoen ton van 343.000 hectare geoogst. Dat betekent gemiddeld 4,2 ton per hectare, tegenover 3,4 ton vorig jaar.

Ook de aardappeloogst in Rusland is begonnen. Volgens overheidscijfers is 590 ton gerooid met een gemiddelde van 15,2 ton per hectare. Over de kwaliteit van de geoogste granen is nog weinig bekend. Die lijkt echter minder te zijn dan in 2015 het geval was.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
k.bouter 30 Juni 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/granen-grondstof/artikel/10870456/Russische-graanoogst-loopt-voor-op-schema]Russische graanoogst loopt voor op schema[/url]
59 ton aardappels gerooid al!! dat is met 15,2 ton/ ha zeker het vermelden waard. er is dus al bijna 4 hectare gerooid, van de 1,7 miljoen ha....
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Marktupdate Granen

Het is of te nat of te droog in de graangebieden

Analyse Granen & Grondstof

Natte herfst laat sporen na in de Europese granen

Analyse Granen & Grondstof

Bacterie decimeert maïsoogst in Argentinië

Analyse Granen & Grondstof

Duitse coöperaties rekenen op kleinere tarweoogst

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden