Inside: Granen & Grondstof

Komende weken cruciaal voor notering korrelmaïs

29 Juni 2016 - Redactie Boerenbusiness

Na het grote verlies aan de start van week 25 lukt het de Amerikaanse notering van korrelmaïs maar nauwelijks om het verlies te beperken.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Week 24 werd afgerond met een notering van 172,33 dollar per ton in de CBoT. Vervolgens ging het hard naar beneden in week 25. Op vrijdag was van de prijs voor het julicontract nog 151,37 dollar per ton over. Het Brexit-nieuws – en vervolgens een toenemende waarde van de US dollar – hielpen de exportpositie eveneens niet. De waarde heeft zijn hoogste niveau sinds maart dit jaar bereikt. De dalende valutakoers hielp de exportmarkt juist in het zadel.

De komende twee weken zijn cruciaal voor de corn belt

Op de eerste twee dagen van week 26 bleef de notering onveranderd op 151,67 dollar per ton staan. Daarmee lijkt de bodem voor nu wel zo’n beetje bereikt. In de VS kijken boeren en handelaren naar wat voor herstel mogelijk is. De komende twee weken zijn cruciaal in de corn belt.

Naar verwachting blijft het droog in de belangrijke akkerbouwregio’s, wat de markt een klein beetje vertrouwen geeft. Warme temperaturen blijven aanhouden. Volgens de laatste cijfers blijft de stand van de gewassen ongewijzigd. Driekwart is goed tot excellent. Er hebben geen verlagingen plaatsgevonden.

In Parijs werd halverwege week 24 het hoogtepunt al bereikt. Vervolgens ging het geleidelijk naar beneden met de koers op de Matif. Aan het begin van week 25 dipte de prijs even naar 175,25 euro per ton, om vervolgens iets op te veren. Ook in week 26 is herstel mogelijk. Dinsdag stond voor het augustuscontract 177,25 euro per ton afgeklokt. Woensdagmiddag zit de notering weer iets in de lift, met 178 euro per ton.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden