Inside: Granen & Grondstof

Ook onzekerheid over opbrengst gewas VS

10 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness

Ondanks een groot areaal en gunstige groeiomstandigheden wordt in de Verenigde Staten getwijfeld aan de hogere opbrengst die er gaat komen. Dat er bovengemiddelde kilo's komen is zeker, maar zeer noemenswaardig gaat die niet zijn. Zo heerst de gedachte.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Alle analisten en onderzoekers in de VS schatten in dat de maïsoogst iets bovengemiddeld uitvalt dit seizoen. Als we het nieuwste Crop Progress Report van het USDA mogen geloven is de conditie van de maïsgewassen licht teruggevallen met 2 procent. Net geen driekwart wordt als goed tot excellent bestempelt. Vorig jaar was dat 70 procent. De hoop is nu dat dit feit de markt steun kan bieden. Deze is al weken aan een daling bezig op de CBoT.

2

procent

van de maïsgewassen wordt verlaagd

De gewassen lopen gemiddeld voor op vorig jaar. 53 procent bevindt zich deze week in het deegstadium. Vorig jaar was dat 42 procent. Dit is te wijten aan de hoge temperaturen in de belangrijke maïsstaten, gedurende de afgelopen weken.


Na een dip in week 31 heeft de notering in Chicago eind vorige week en begin deze week iets weten goed te maken, al liep het dinsdag weer terug. Toen werd afgesloten met een prijs van 126,86 dollar per ton. Daarmee blijft de prijs langzaam afnemen.

Ook in Chicago heeft men het nieuws uit Frankrijk ontvangen. Dat geeft de Amerikaanse prijs steun. Die bleef gedurende de afgelopen drie handelsdagen stabiel staan, op 153 dollar per ton. Een stijging van zes dollar ten opzichte van begin vorige week.

De oogst van wintertarwe in de VS is met 94 procent volgens het USDA nagenoeg afgerond. Daarmee loopt het iets voor op vorig seizoen. De oogst van harde rode zomertarwe (hard red spring wheat) ligt nu op 30 procent. Hoge temperaturen en droge omstandigheden zorgen ervoor dat de oogst voorspoedig verloopt en de kwaliteit goed tot zeer goed te noemen is. Wel ligt de opbrengst lager dan de records die bij wintertarwe zijn gehaald. De oogst van gerst staat in het gewasrapport van deze week op 32 procent tegenover 19 procent normaalgesproken. De komende twee weken koelt het iets af maar het blijft mooi oogstweer.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden