Grootste Chinese overname

VS houdt deal Syngenta-ChemChina niet tegen

23 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Met het groene licht voor de overname van Syngenta door ChemChina, ontstaat het grootste agrarische chemieconcern ter wereld. Het Committee on Foreign Investment in the United States (CFIUS) ging maandag akkoord met de voorgenomen fusie.

De overname door het Chinese concern van het Zwitserse zaadbedrijf dat ruim een kwart van zijn omzet in de Verenigde Staten haalt, ging niet zonder slag of stoot. Amerikaanse politici hadden hun zorgen geuit, omdat de overname van ChemChina 's werelds grootste agrarische chemieconcern maakt.

43

miljard

dollar is de aankoopprijs

Toch zag het comité dat erop toeziet dat overnamedeals geen gevaar vormen voor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten geen risicovolle gevolgen van de fusie voor de landbouwsector en de voedselveiligheid. Dat terwijl het de afgelopen maanden kleinere overnamedeals van technologiebedrijven tegenhield.

Er is 43 miljard dollar met de transactie gemoeid. Daarmee is de aankoop die februari 2016 in gang werd gezet de grootste overname door een Chinees bedrijf ooit. Als de planning wordt gehaald, is de overname eind dit jaar afgerond. In de verschillende landen moet nog wel toestemming worden verkregen van de mededingsautoriteiten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
mpj 23 Augustus 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10871242/VS-houdt-deal-Syngenta-ChemChina-niet-tegen]VS houdt deal Syngenta-ChemChina niet tegen[/url]
95 % van de gronstof leverde ze al. 80% van de nieuwe werkzamestoffen komen uit china. Er verandert dus niets
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden