Nieuw evenwicht vinden

Nordzucker presteert dit verkoopjaar duidelijk beter

16 Januari 2017 - Redactie Boerenbusiness

De Nordzucker Group heeft in de eerste negen maanden van het financiële jaar 2016/17 haar omzet en nettowinst duidelijk verbeterd. Stabiele marktprijzen, hoge suikerverkopen en een efficiencyslag zijn daarvoor de redenen. Voor de overige drie maanden blijven de verwachtingen positief.

De Duitsers genereerden in die negen maanden een omzet van 1,307 miljoen euro; dat is 9 procent meer dan het jaar ervoor. Het netto inkomen steeg nog harder. Was dat vorig jaar in dezelfde periode 0.4 miljoen, dit jaar is dat 81.7 miljoen. Hoofdredenen daarvoor zijn het grotere verkoopvolume en de stabilisatie van de marktprijzen van quota- en non-quotasuiker. De inkomsten uit diervoeders en bio-ethanol voldeden niet aan de verwachtingen.

‘Wij streven naar een planning die voorspelbaar is en waarmee goede bietenprijzen gerealiseerd kunnen worden

CEO Hartwig Fuchs zei dat 1 oktober 2017 een keerpunt zal zijn en het bedrijf ook in een wereld zonder quota succesvol zal zijn. De aanstaande ingrijpende veranderingen op de Europese suikermarkt maken het moeilijk om een prognose voor het begrotingsjaar 2017/18 af te geven. Na beëindiging van het quotastelsel moet de markt een nieuw evenwicht vinden temidden van invoer, uitvoer en capaciteitsgroei van de Europese suikerproducten.

Volgens Fuchs is overproductie niet in de EU niet de juiste route. ‘Wij streven samen met de boeren een planning na die ook in de toekomst voorspelbaar is en waarmee goede bietenprijzen gerealiseerd kunnen worden.’

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse suiker

Oekraïne blijft Europese suikervoorraden vullen

Analyse Suiker

Europese bietenoogst blijft op doorsnee steken

Analyse Suiker

Suikerprijzen stabiliseren zich in Europa

Analyse suiker

Suikerbietenprijs smaakt komend seizoen nóg zoeter

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden